Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Перемагаючи долю» - незабаром у «Видавництві Старого Лева»!
Уже в середині серпня світ побачить пригодницький роман «Перемагаючи долю», перший з історичної трилогії Олександра Зубченка. Під обкладинкою – козацтво та війни, пригоди та звитяги, любов до України та два брати, що опинились по різні боки барикад…
 
- Ми живемо в такий час, коли всі кудись поспішають, не встигають та й не бажають заглиблюватися у проблеми, сприймають усе поверхово, нальоту. Це найвищою мірою стосується і підлітків. Воно сприймають інформацію однією фразою, далі – їм нецікаво, - розповідає в інтерв’ю «Галавреду» Олександр Зубченко. - Тим більше, вся сучасна шкільна програма підштовхує до поверхового знання. В основному – знання дат, подій, а що за ними стоїть, які людські долі ламаються, уже не до того. Це – державна проблема… Тому роман я писав, намагаючись у найбільш стислій формі надати більше інформації, інтриги, пригод. Я думаю, що роман зацікавить підлітків.
 
Ще до публікації роман встиг вибороти нагороду: «Перемагаючи долю» - лауреат премії «Коронація слова» 2011 року.
 
Обкладинку до книги малював Ростислав Попський. Саме він одягнув головних персонажів твору – Іванка та Юрася – у вишиті сорочки, а в руки вклав козацькі шаблі.
 
Анотація до книги: «Перша половина 17-го сторіччя... Україна потерпає від татарських набігів: у полон потрапляють тисячі українців, ламаються долі, розлучаються рідні серця. Так і наші герої – брати Іванко та Юрась опиняються у різних кінцях цього багатостраждального світу. Перебуваючи на чужині – один в Китаї, другий – в Туреччині, брати не забувають того щастя, яке дали їм люблячий батько та ласкава мати, і хоча чужинські звичаї та віра мали вбити цю пам’ять, та поклик рідної землі є сильнішим. Як би не випробовувала жорстока доля їх на міцність, які б пригоди не довелося їм пережити, брати долають усі перешкоди, поки не зустрічаються по різні боки ворожих таборів, щоб разом піти дорогою визвольної боротьби нашого народу, примножуючи козацьку славу та надихаючи інших героїчною вдачею та майстерним володінням зброєю».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage