Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Павло Коробчук презентував книжку «Ключові клапани» у Дніпрі
«Ключові клапани» Павла Коробчука  це історія незалежності України через життя людей. Роман розповідає історію чотирьох друзів і та їхній життєвий шлях який часто має певні циклічні повтори.
 
Автор розповів про те, як роман отримав свою назву:«Робоча назва роману була інша. На початку я планував назву “Чоловіки, які втратили все”, але згодом я подумав, що це занадто вже депресивно. Частково роман і писався про чоловіків, які втрачають все, проте вже в процесі написання захотів назвати книжку інакше,  щоб кінець вже був світлішим і позитивнішим. Хотілося також, щоб вийшла музична тема на передній план».
 

«Роман має сюжетні рефрени такі своєрідні повтори з доповненням певних сенсів та деталей. Така спіральність подій подібна до валторни, на якій з натиском клапанів змінюється звучання. Відповідно і герої книжки змінює своє життя залежно від того, як вони натискають клапани на спіралі подій свого життя», – каже автор.
 
Книга також показує усі ключові етапи розвитку незалежності нашої держави, і охоплює період від 24 серпня 1991 і до сьогодення. «Багато чого я брав зі свого досвіду, досвідів моїх друзів або знайомих. В архіви про 90-і я, наприклад, залазив для того щоб дізнатися чи з’явилася жуйка «Love is» у 93-му чи 94-му. Такі деталі можуть бути не помітні, але я намагався, щоб навіть такі хронологічні деталі збігалися з дійсністю, зазначив автор. А от з двох останніх революцій я вже мав власний досвід, адже активно приймав участь у «помаранчевій революції» та «революції гідності».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage