Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Пам’ятник Едгару По з’явиться у Бостоні
Восени у Бостоні (США) з’явиться пам’ятник відомому письменнику Едгару Алану По. Скульптуру створять за проектом Стефані Рокнак «Повернення По в Бостон», яку було визнано найкращою у конкурсі серед 265 учасників з 13 країн.
 
За задумом, скульптура Едгара По повинна бути бронзовою у натуральний розмір. Письменник буде в плащі, що розвівається на вітру, в руці - валіза, а поруч з ним, звичайно ж, вірний супутник - ворон. Стефані Рокнак так розповідає про свій проект: «Він щойно зійшов з поїзда, йде на південь у напрямку до свого будинку, де народився, де колись жили його батько і мати. Його валіза сповнена ідей і світової слави, він нарешті повертається додому». Обличчя поета висловлює цілу гаму почуттів: біль, гнів, смуток , але в той же час навіть ледь вловиму надію.
 
Менеджер проекту Жан Мінея зазначив, що скульптура метафорично виражає той внесок, який зробив Едгар По в розвиток світової літератури, автор створює динамічний образ, що втілює творчу енергію поета. Творіння Стефані Рокнак сприятиме «олюдненню» образу Едгара По, допоможе нагадати про те, що об'єднує його з Бостоном.
 
Відкриття статуї планується провести до 165-річчя з дня смерті письменника.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage