Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Осіння читанка: 7 нових книжок для молодших школярів
«Тепер ти мусиш подорослішати!» — кажуть батьки щоразу, коли починається новий навчальний рік, і прибирають з полички кольорові дитячі історії, на їх місце ставлять підручники. Але це неправильно! У житті дитини завжди є місце для цікавої дитячої книжки. Українські видавці підготували до книжкового ярмарку «Форум видавців у Львові» багато чудових новинок. Ось сім неймовірних книжок для тих, кому ще не обов`язково раптом ставати дорослими.
Слон під ліжком
Кристина Терьохіна, «Час майстрів»
 
Це казка про хлопчика, який ще не ходить до школи, але в ньому впізнають себе усі молодші школярі. І у кожного з них буде своя версія про те, хто ж живе під ліжком і тягає у загадкову темряву шкарпетки. Виявляється, під ліжком живе слон, а шкарпетки йому потрібні для маскування хобота. Слон стає найкращим другом хлопчика Сашка: вони разом вигадють собі розваги (за які, щоправда, відповідати доводиться лише Сашкові), Слон допомагає порадою й дією, а отже хлопчик вчиться більше цінувати гарні стосунки, що панують в його родині.
 
Вімпі Стів: В’язень Майнкрафта
Вімпі Стів, Сімейка Майнкрафт, «Ранок»
 
Багато хто з дітлахів обожнює будувати світи у грі Майнкрафт. Це світи, які можна облаштовувати, як захочеш, бути цілковитим господарем всього, що там є. Але що трапиться, якщо віртуальний світ не випустить тебе назад? Що буде, якщо у Майнкрафті доведеться жити? Одного разу Вімпі Стів погоджується на змагання з пихатим однокласником на кращі результати у грі Майнкрафт. Але проблема в тому, що в цій грі Стів насправді цілковитий новачок. Новачкам везе? Можливо. Але запустивши гру, Стів раптом опинився всередині світу, що складається з блоків. Місія: вижити і повернутися додому.
 
Як створити власну країну
Валері Ваєтт, «Жорж»
 
Є й менш небезпечні і досить корисні способи створити власний світ. Вірніше, власну країну. Можна взяти аркуш паперу, намалювати мапу, придумати назви гір, річок, міст, навіть мову нової держави, у якій ви — голова. А далі? Державі потрібні символи, закони, внутрішня і зовнішня політика, податкові правила. Так само, як в реальних країнах. З цією книжкою, діти не тільки розважаться, створюючі власні Небувалії, а й зрозуміють важливі складови будь-якої держави. У таку гру можна грати із сім’єю, з друзями або провести змагання з державотворення у школі.
 
Мій брат — супергерой
Девід Соломонс, «Артбукс»
 
Супергерої повинні бути мужніми, сильними, або, принаймні, вірити у власну місію. Так думає 11-річний Люк Паркер, який обожнює комікси і все про супер-героїв. Але складається так, що прибулець Повелитель Зорбон обрав для портянку двох світів не Люка, а його недолугого старшого брата Зака. Зака, який не тільки не хоче носити плаща і не цінує своїх суперздібностей, але й навіть коміксів не читає, а про наближення небезпеки і чути не хоче. Тому Люку доводиться простежити за тим, щоб Зак не облажався. Вперше українською лауреат Британської книжкової премії у номінації «Дитяча книга року» та переможець у номінації «Дитяча література» за версією Waterstones фантастично смішна історія Девіда Соломонса «Мій брат — супергерой».
 
Оля Русіна, «Видавництво Старого Лева»
 
У дівчинки Мії є друг — однокласник Матвій, а в матвійка є молодший братик, якого лагідно кличуть Людожерчиком. Уявляєте собі пригоди такої трійці? Пригод стає ще більше, коли у домі, де живуть Мія з Дідусем з’являється незнайомець — її тато. Так, незнайомий тато, який був зайнятий важливою місією, він  працює в астрономічній обсерваторії! А значить, трійко допитливих дітлахів теж одного дня зможуть туди потрапити. Але чи це справді так?
 
Ліннея в саду художника
Кристина Б`єрк, Лена Андерсон, «Крокус»
 
Чудовий бестселер нарешты вийшов українською мовою. Дівчинка Ліннея у супроводі свого друга садівника  Блюмквіста досліджує батьківщину знаменитого художника Клода Моне. Особливо вражає його чарівний сад, де є і будинок-музей, і ставок, і японський місток, і неймовірні лілеї, що їх він так любив малювати. А ще Ліннея познайомиться навіть із правнуком Моне!
 
Мама-фея і я/ Мама-фея і я. Майбутня фея
Софі Кінселла, «КМ-Букс»
 
Завжди цікаво, коли автори «дорослих» книжок вирішують писати для дітей. Британську письменницю Софі Кінселлу ми знаємо по серії «Шопоголік», а от для дітей вона написала вже дві книжки про Еллу та її маму, яка є (це велика таємниця) справжньою феєю. Вона може майже все. Але іноді Еллі доводиться допомагати мамі. І тоді творяться справжні дива й дивацтва!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage