Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Оренда електронних книг у Великобританії
У Великобританії читачам бібліотек дозволять віддалено орендувати електронні книги. Проект створено з метою визначити реальну ситуацію на книжковому ринку.
 
Проект стартував на початку березня і триватиме рік. Протягом цього періоду абоненти чотирьох публічних бібліотек Великобританії - в Пітерборо, Ньюкаслі, Віндзорі і Дербіширі - будуть мати віддалений доступ до каталогів, які налічують більше 1000 електронних книг класичних творів та новинок. Орендувати книгу можна буде на тиждень або на 21 день.
 
Дослідження отримало грант у розмірі £ 40 000, який фонд «British Library Trust» виділив Товариству завідувачів бібліотеками та Асоціації видавців Великобританії.
 
Експеримент став реакцією на рекомендації видавця та філантропа Вільяма Сігхарта, який після вивчення британського ринку електронних книг запропонував бібліотекам надавати читачам віддалений доступ до національного каталогу. Аргументував він це тим, що такі дії дадуть можливість «вивчити в реальному часі і в реальних умовах вплив віддаленого користування електронними книгами в публічних бібліотеках на авторів, видавців та бібліотечні послуги, щоб потім знайти підходящу і стійку модель для всіх учасників процесу».
 
Голова британської Асоціації видавців Річард Молле зазначив, що багато видавців вже працюють з публічними бібліотеками в сфері оренди електронних книг.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage