Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Оголосили переможців Премії міста літератури ЮНЕСКО 2019
Учора оголосили цьогорічного переможця Премії міста літератури ЮНЕСКО та володарів спеціальних відзнак. Нагороду присуджують у Львові письменникам або перекладачам за оригінальний чи перекладний художній твір, вперше опублікований українською мовою.
 
2019 року лауреатом премії став письменник і перекладач Андрій Содомора, якого відзначили за переклад «Походження богів. Роботи і дні. Щит Геракла» Гесіода та «Вибрані листи» Плінія-молодшого.
 
Також журі нагороди вручило спецвізднаки. Їх отримали письменниця Катерина Калитко за поетичну збірку «Бунар» та перекладачка Анна Вовченко за переклад роману Джеффрі Євгенідіса «Середня стать».
Тираж закінчився
Обидві книги побачили світ 2018 року у «Видавництві Старого Лева».
 
«Бунар» — книжка, в якій поєднуються лейтмотиви вкорінення і дороги, війни й любові. Тексти, написані впродовж чотирьох воєнних українських років, шукають слів для оновлених взаємин людини та її питомої території, для досвіду, який змінює і не проминає, врешті-решт — просто для розгублення. Ця книжка — старий колодязь, у який заглядаєш і бачиш на поверхні води відображення тих, хто дивився в нього сто років тому. Оскільки ж людські досвіди зазвичай повторюються циклічно, зазирнути в такий колодязь особливо важливо — хоч і трохи лячно.
 
«Середня стать» — проникливий та багатогранний роман-епопея американського письменника
грецького походження Джеффрі Євгенідіса. У книжці розповідається про Калліопу Стефанідіс і три покоління греко-американської сім’ї Стефанідісів, кожне з яких має свої секрети. Калліопа — не така, як інші дівчата. Та щоб зрозуміти, у чому ця відмінність та як її прийняти, вона повинна відшукати не один скелет у шафі своєї родини та розкрити жахливу таємницю.
 
Нагадаємо, 2018 року першість нагороди здобув Петро Яценко із книжкою «Нечуй. Немов. Небач». А спеціальну відзнаку журі премії отримали Ольга Любарська за переклад роману Сильвії Плат «Під скляним ковпаком» та Ярослава Стріха за переклад твору «Руїни бога» Кейт Аткінсон.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage