Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Оголосили фіналістів Міжнародної Букерівської премії
Продовжуємо розповідати вам про книжки, які привертають увагу усього світу. Учора оголосили короткий список престижної літературної нагороди – Міжнародної Букерівської премії. За перемогу боротимуться автори з Франції, Оману, Німеччини, Польщі, Колумбії, Чилі та Італії.
 
Зі 108 видань, поданих на премію, раніше журі обрало 13 книг до довгого списку, з яких врешті до фіналу потрапило шість із них. Хто переможе – дізнаємося 21 травня. Отже, за першість боротимуться:
 
– «Celestial Bodies», авторство – Jokha Alharthi (Оман), переклад – Marilyn Booth;
– «The Years», авторство – Annie Ernaux (Франція), переклад – Alison L. Strayer;
– «The Pine Islands», авторство – Marion Poschmann (Німеччина), переклад – Jen Calleja;
– «Drive Your Plow Over The Bones Of The Dead», авторство – Olga Tokarczuk (Польща), переклад – Antonia Lloyd-Jones;
– «The Shape Of The Ruins», авторство – Juan Gabriel Vásquez (Колумбія), переклад – Anne McLean;
– «The Remainder», авторство – Alia Trabucco Zeran (Чилі та Італія), переклад – Sophie Hughes.
 
Серед цьогорічних номінантів є історія про паломництво викладача, розповідь про колумбійські теорії змови, екологічний детективний роман із ексцентричними персонажами, родинні драми та спогади про минуле.
 
«У цей енергійний короткий список потрапили несподівані й непередбачувані твори. Провокативні та інтелектуально амбітні історії зі спалахами дотепності – кожна книга живить творчу розмову. Також нас вразила ясність і гнучкість усіх перекладів», – зазначила голова журі Bettany Hughes.
 
Нагадаємо, Міжнародна Букерівська премія присуджується щорічно за книги, видані та перекладені англійською. Призовий фонд у розмірі близько 65 тисячі доларів поділять між собою автор та перекладач. А кожен письменник та перекладач із короткого списку отримають винагороду у розмірі орієнтовно 1200 доларів.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage