Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Оголошено переможців премій Ганса Крістіана Андерсена та Астрід Ліндґрен
 
Днями оголосили переможців двох літературних премій – Міжнародної премії імені Ганса Крістіана Андерсена  та шведської премія імені Астрід Ліндґрен. 
 
Переможцями премії ім.Г.К. Андерсена, яка вручається щодва роки за кращі дитячі твори та кращі ілюстрації до дитячих книг, стали китайський письменник Цао Венксуан (Cao Wenxuan) та німецька художниця Бернер Ротраут Сюзанна (Rotraut Susanne Berner), відома книгами-розглядалками. 
 
 
Cao Wenxuan; Фото - Xinhua/Song Jian 
 
 
Rotraut Susanne Berner; Фото – dpa 
 
Лауреаторм щорічної премії Астрід Ліндґрен, створеної для підтримки дитячої літератури, у 2016 році стала американсько-британська письменниця Мег Розофф (Meg Rosoff), відома романами для підлітків.  Журі премії зазначило: «Молодіжні романи Мег Розофф звертаються і до почуттів, і до розуму. У своїй блискучій прозі вона говорить про пошуки сенсу й ідентичності в химерному і дивному світі. Її сміливі, повні гумору історії воістину унікальні. Немає читача, якого вони залишили б байдужим». Письменниця отримає грошову винагороду у розмірі 5 мільйонів шведських крон (близько 600 тисяч євро). 
 
 
Meg Rosoff; Фото - Virginia Macgregor
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage