Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Оголошені фіналісти Букерівської премії 2019
Днями стало відомо, які шість письменників боротимуться за перемогу в одній із найпрестижніших літературних нагород – Букерівській премії. Як і до довгого, так і до короткого списку потрапили автори зі зірковими іменами та письменники, які ще не здобули світової слави. Хто переможе – дізнаємося 14 жовтня.
 
Отже, зі 151 претендентів та 13 книг у лонґ-лісті до переліку фіналістів увійшло 6 видань, написаних англійською мовою та видані у Великій Британії або Ірландії:
 
«Заповіти» (The Testaments) Марґарет Етвуд (Канада) – продовження історії знаменитої «Оповіді служниці».
 
«Качки, Ньюберіпорт» (Ducks, Newburyport) Люсі Еллманн (США, Велика Британія) – історія про інформацію та екологію, що розгортається на понад тисячі сторінок.
 
«Дівчина, Жінка, Інше» (Girl, Woman, Other) Бернардіни Еварісто (Велика Британія) – пересічні історії 12 чорношкірих жінок, життя яких розгортається у Британії ХХ-ХХІ століття.
 
 
«Оркестр меншин» (An Orchestra of Minorities) Чигозі Обіоми (Нігерія) – нещасна історія кохання, що відбувається ​​в Нігерії та на Кіпрі.
 
«Кіхотт» (Quichotte) Салмана Рушді (Велика Британія/Індія) – автора романів «Золотий дім» та «Два роки, вісім місяців і двадцять вісім ночей». Ця книга є свого роду сучасною історією про Дон Кіхотта в Америці та Британії.
 
«10 хвилин 38 секунд у цьому дивному світі» (10 Minutes 38 Seconds in This Strange World) Еліф Шафак (Велика Британія/Туреччина) – історія життя після смерті в Стамбулі.
 
«Нас усіх об’єднує захоплення надзвичайними амбіціями кожної з цих книг. У них є безліч гумору, політичної та культурної приналежності, стилістичної сміливості та дивовижної краси мови. Як і вся велика література, ці книги наповнені життям…», – зауважив голова журі Пітер Флорес.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage