Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ода радості Маріанни Кіяновської
У рамках ХХІ Форуму видавців у Львові у Театрі ім. Леся Курбаса відома поетеса Маріанна Кіяновська презентувала свою довгоочікувану книгу зібраного «373», яка вийшла у поетичній серії «Видавництва Старого Лева».
 
Над оформленням збірки попрацювала Творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин та Андрій Лесів). «373» - перша книжка вибраного Маріанни Кіяновської, до якої увійшли 373 вірші, написані за більш ніж двадцять років. 373 - окрім того, що це унікальне просте число, це ще й температура кипіння води за Кельвіном. Вода, навіть ставши парою, не перестає бути водою. І це найважливіша метафора цієї книжки.
 
   
 
«Маріанна Кіяновська може бути в різних площинах, але найсильніша її площина – вірші, - розповіла модератор зустрічі, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. – У її віршах – спеціальні коди, які будуть розшифровуватися ще довго і матимуть значення набагато більше, аніж ми можемо містити».
 
«Ця книга – віддавання боргу любові багатьом людям, - зазначила Маріанна Кіяновська. – Є тут вірші-присвяти Ірині Старовойт, Мар’яні Савці, Миколі Шейкові, Василеві Герасим’юку, Софії Андрухович, Грицьку Чубаю…».
 
Мар’яна Савка зауважила, що книга «373» - це своєрідна ода радості Маріанни Кіяновської, адже це найбільш життєствердні її вірші.
 
«Останнім часом я пишу еротичну лірику, - зізналася Маріанна Кіяновська. – Хтось переживає кризу середнього віку, у мене – антикриза».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage