Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Оцифрували рукопис «Аліси...» Льюїса Керролла

British Library

На сайті Британської бібліотеки опублікували оцифрований варіант  першого рукопису  «Аліси в країні див» Льюїса Керролла.  Ресурс не лише дозволяє розглядати рукопис із 90 сторінок, але й побачити  37 ілюстрацій, створених письменником.

Ця книга – один із найбільш важливих екземплярів  Британської бібліотеки. Створений у 1864 році,  рукопис називався «Пригоди Аліси в підземеллі» й був присвячений  «Дорогій дитині, у пам`ять про літній день».

Якось у 1862 році Чарльз Доджсон, відомий під псевдонімом Льюїс Керрол, розважав доньок свого друга –  Лоріну, Еліс та Едіт Лідделл –  казкою про дівчинку Алісу, яка потрапила у чарівний світ. Одна із дівчаток була настільки зачарована цією історією, що попросила Керролла записати казку для неї. Так з`явився цей рукопис.

Згодом друзі впрошували Доджсона опублікувати казку, тож письменник дещо розширив її, написавши кілька нових розділів, і прибрав деякі деталі з власного життя. Остаточний варіант вийшов у 1865 році з ілюстраціями Джона Таніеля.

На ресурсі бібліотеки читачі можуть не лише переглянути рукопис, але й прочитати його за допомогою спеціально створених текстових вставок сучасною англійською мовою, або ж прослухати аудіоваріант.

Переглянути рукопис тут

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage