Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Образ Джейн Остін змоделювали медики
Воскову фігуру «справжньої» Джейн Остін – авторки романів «Гордість та упередження», «Розум та почуття» та інших – представили у англійському містечку Бат. Роботу протягом трьох років проводила медексперт Мелісса Дрінг.
 
Центр Джейн Остін залучив технології медицини для моделювання найбільш правдивого образу письменниці за останні 200 років. Для цього використали різноманітні методи судової медицини та описи очевидців.
 

Початковою точкою роботи став ескіз сестри Джейн Остін – Кассандри, виконаний у 1810 році. Також для моделювання залучили описи родичів письменниці.
 
Племінник Джеймс Едвард Остен-Лі описував свою тітку як «дуже привабливу особу»: « ЇЇ фігура була досить високою і стрункою, її кроки були легкими, а тіло випромінювало здоров’я. Вона була справжньою брюнеткою; мала повні щоки, рот і ніс невеликі та гарної форми, яскраві карі очі, а її темні кучері прикривали обличчя».
 
Племінниця Керолайн Остін писала: «Її обличчя було більше кругле, ніж подовгасте; колір шкіри обличчя був яскравим, але не рожевим, швидше наближеним до коричневого; і добрі карі очі... Їі волосся, темнувато коричневе, короткими кучерями огортало її обличчя».
 
«Портрет, намальований Кассандрою, зображає Джейн Остін так, ніби вона щойно з’їла лимон. Вона має дещо кислий і суворий вираз. Але ми знаємо з усіх описів про неї, що письменниця була дуже жвавою, пустотливою і дотепною людиною, - говорить Мелісса Дрінг. - Вона прийшла з великої сім'ї. Всі вони мали довгий ніс, яскраві блискучі карі очі і кучеряве каштанове волосся. І ці характеристики приходять через покоління».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage