Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Обрано найкрасивіші книжки року!
Стали відомі найкрасивіші книжки 2020 року. Цьогоріч на конкурс подали 160 видань - ця кількість стала рекордною для конкурсу. До короткого списку із 15-ти видань потрапили збірка віршів «Оптика Бога» Мар’яни Савки з ілюстраціями творчої майстерні «Аґрафка» (Романа Романишин і Андрій Лесів) та книжка-картинка «Історія, яку розповіла Жука» Грасі Олійко. 
 
Чільне фото – Олександр Попенко.
 
 
Мар’яна Савка у книжці віршів «Оптика Бога» пропонує читачеві зазирнути всередину людської душі, віднаходячи свою власну оптику, якою можна побачити людину з її тривогами і страхами, втратами, болем, пошуками себе, потребою говорити та слухати, а головне – з глибоким прагненням любові. А малюнки Романи Романишин та Андрія Лесіва ховають таємниці, яких не бачить око. Якісь таємниці і знаки все-таки можна  розгадати – якщо взяти червоний фільтр і подивитися через нього на малюнок.
 
 
«Історія, яку розповіла Жука» – перший пікчербук української ілюстраторки Грасі Олійко – це безпосередня і зворушлива розповідь, яка торкнеться сердець дітей і дорослих. За сюжетом, собачка Жука живе на заправці зі своїм братом Сіріусом. Їх підгодовує добра жінка, але вона кудись зникає. Тепер песикам непереливки, адже надходить зима, а на заправці вирішують їх позбутися і вивозять якнайдалі. Хтозна, що б із ними сталося, якби одного дня на узбіччі не спинилася автівка родини, яка дасть песикам прихисток і любов.
 
Також журі назвало переможців у 5 номінаціях та володаря Гран-прі, з переліком яких можна ознайомитися на сторінці Книжкового Арсеналу
 
Конкурс організовує міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал в співпраці з Goethe-Institut в Україні та за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку й фонду «Buchkunst».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage