Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Новорічно-різдвяні книги ВСЛ
Останні дні бачу багато публікацій у ЖЖ з новорічно-різдвяними дитячими книгами російською мовою. А я хочу зробити підбірку книг українською мовою, адже зараз стільки красивих і цікавих книг випускають видавництва! Починаємо з Видавництва Старого Лева.
 
Вік 1-3 роки
 
1. Нехода Іван "У лісі, лісі темному"
Вірш Івана Неходи вже давно став атрибутом зимових свят. Тепер малеча може вивчати його з чудової кольорової картонної книжечки.
 
Нагороди:
2012 -«Книжка року’2012» у номінації «Дитяче свято».
 
3-6 років
 
2. Надійка Гербіш "Одного разу на Різдво" (готується до друку)
 
У цій дивовижно світлій та домашній казці живе справжній дух Різдва. Родина їжачків - тато, мама та троє їхніх діток - не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей - двох маленьких ховрашат, які заблукали у лісі. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти. 
Легкий і проникливий текст Надійки Гербіш доповнений блискучими ілюстраціями Юлії Пилипчатиної занурить маленьких і великих читачів у зимову казку, де навіть найбільші дива стають можливими.
 
Мені дуже подобаються книги Надійки, у нас є усі три про Мишенятко, обов'язково придбаємо і про їжачків.
 
3. Воронина Леся "Різдвяна казка від Слона Ґудзика"
 
Оновлена книга Лесі Ворониної «Слон на ім’я Ґудзик»
 
Слони бувають не лише в зоопарку! От Яся знайшла свого слоника... під кущем бузку. І був він не лише маленьким, а ще й дуже незвичайним. Таким, що вміє легко начарувати зиму – і забрати зі собою золотоволосу Ясю в різдвяну казку. А там засніжений ліс, заманюки, хлопчик Сень, добрий олень Мартин і крихітний слон на ім’я Ґудзик.
 
4. Скоттон Роб "Баранчик Рассел і Різдвяне Диво" (готується до друку)
 
Коли Санта та його зламані сани опинились у Світлячковому лісі, Санта був переконаний, що Різдва не буде. Так воно й сталося б, якби не баранчик Рассел. Адже Рассел поспішає на допомогу! Узявшись за молоток та пилку, Рассел доводить, що кмітливість і наполеглива праця цілком замінюють чари.
 
Познайомившись із Расселом, ви вже ніколи його не забудете, – цей кучерявий баранчик не залишає байдужими ні дітей, ні дорослих.
 
5. Скоттон Роб "Різдво для Сплета"
 
Настала ніч перед Різдвом. Кіт Сплет не може склепити повік: раптом він був не дуже чемним і не заслужив на найбільший у світі подарунок? Треба дочекатися Санту і самому розповісти йому про всі свої подвиги... Та Санта не приходить. Невже Сплет і справді був не досить слухняним? Невже даремно допомагав мамі по господарству? Вірний Сеймур і молодша сестричка ведуть Сплета у вітальню, а там... Чорний пухнастик просто не міг залишитися без свята.
 
7-10 років
 
6. Прохасько Мар'яна , Прохасько Тарас "Хто зробить сніг"
 
Ця книжка унікальна, з якого боку не поглянь. Перша дитяча книжка Тараса Прохаська та перший досвід Мар’яни Прохасько у ролі ілюстратора. Тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг…
 
Нагороди:
«Хто зробить сніг» стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС – 2013» у номінації «Дитяча Книга року ВВС – 2013», а також отримала премію «ЛітАкцент року 2013» у номінації «Поезія і проза для дітей», посіла перше місце рейтингу «Книжка року‘2013» у номінації «Дитяче свято», потрапила до світового каталогу «The White Ravens» у 2014 році.
 
7. Нові казки під подушку (готується до друку)
 
"Нові казки під подушку" - це вісім чарівних різдвяних історій, розказаних знаними й улюбленими ведучими радіо "Львівська Хвиля" та їхніми друзями, без яких годі уявити собі український музичний та довколамузичний світ. Сашко Лірник, "Піккардійська Терція", Наталка Карпа, гурт "Патириція" та "Антитіла" нагадують нам про те, що музика живе в душі у кожного, добро завжди повертається сторицею, а талант і трошечки впевненості можуть перевернути світ. Доповнені фантастичними ілюстраціями семи художників, кожному з яких притаманний свій стиль і своє відчуття дива, ці історії стануть гарним приводом посидіти у родинному колі затишним зимовим вечором і бодай на трішки поринути в казку.
 
8. Сашко Дерманський "Крамничка тітоньки Мальви" (готується до друку)
 
Різдво – пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї й загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Адже підступний пан Крук та його господиня Мряка ось-ось запанують у світі!.. Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.
 
9. Матіяш Богдана "Казки Різдва." 2 книги
 
Різдво – це час, повний таємниці, радості й дива. Казки Різдва нагадують про зміст цього свята – чудесне Боже народження, повне довіри й ніжності, – і теж можемо, зачудовані, перед цією таємницею зупинитися, побути малими дітьми, з їхньою вірою і простотою прийти привітати новонародженого Месію. Пережити безліч див, які стаються, коли віримо.
 
11-14 років
 
10. Діккенс Чарльз "Різдвяна історія"
 
Опублікований у середині грудня 1843 року шеститисячний наклад «Різдвяної пісні» розійшовся ще до Різдва, та й наступні наклади розкупили дуже швидко. Внутрішній «поштовх» дав англійцям Чарльз Діккенс своєю «Різдвяною піснею» – саме вона внесла в святкування потужний животворний дух морального й духовного очищення, доброчинності та єднання всіх людей у любові до Спасителя. Своєю повістю Діккенс заклав­ основи своєрідної «різдвяної філософії», яка культивується відтоді не лише в Англії, а й у всьому Західному світі.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage