Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нові письменницькі голоси у третій книзі антології «RECвізити»!
Трикнижжя журналістки Тетяни Терен «RECвізити» - це не просто інтерв`ю, це зібрання думок, переконань, позицій, творчих й життєвих правил найзнаковіших сучасних українських авторів. На сторінках книг кожен з героїв ділиться історіями про місця свого народження, батьків і сім’ю, учителів і колег, розкривають творчі секрети, розмірковують про любов, віру і сенс життя. У третій книзі антології письменницьких голосів, що побачить світ уже наступного тижня, перед нами постають Юрій Винничук, Василь Герасим’юк, Мар’яна Савка, Наталка Сняданко, Василь Шкляр та інші важливі для українського літературного простору особистості. А вам пропонуємо кілька найяскравіших цитат героїв видання!
Презентація книги «RECвізити. Антологія письменницьких голосів. Книга третя» відбудеться в рамках 24-го Форуму видавців у Львові у суботу, 16 вересня. Зустріч «Ланцюгова реакція: гра для письменників» почнеться о 17.30 у «Першому театрі» (вул. Гнатюка, 11). Учасники: Тетяна Терен, Олександр Хоменко, Юрій Винничук, Василь Герасим’юк, Богдан Жолдак, Євгенія Кононенко, Мар’яна Савка, Наталка Сняданко, Людмила Таран, Василь Шкляр.
Юрій Винничук: СВОБОДА – це те, з чим я весь час борюся, щоб не зрадити самого себе, тому що інколи мене кудись заносить в інший бік, а я намагаюся все ж таки не підкорятися жодним умовам – ані моральним, ані політичним.
 
Василь Герасим`юк: Для мене існує не ЧАС, а ЧАСОПРОСТІР. Простір ми ще можемо обирати – чи тут ми будемо сьогодні, чи деінде. Але, коли ми їх з’єднуємо, виявляється, що все трохи інакше. Себто кардинально інакше.
 
Богдан Жолдак: Мені весь час доводиться говорити з моїми студентами про СЕНС ЖИТТЯ і пошуки самого себе. Хтось із них хоче поїхати в Тибет, знайти там Махатму, який відкриє їм усі секрети. Інші намагаються засвоїти світову філософію і відшукати в ній відповіді на всі питання. Може, це звучить занадто просто, але сенс життя полягає в самому житті й знайти його можна лише в собі, у просторі між вашою маківкою і п’ятами. Тому пошук сенсу – це насамперед шлях до вдосконалення свого і навколишнього життя.
 
Євгенія Кононенко: МУДРІСТЬ – це мета життя. Потрібно прагнути піти із цього життя мудрим. А мудрець – це той, хто примиряє протиріччя, тому він ніколи не бере участі у конфліктах і насамперед перебуває в мирі із самим собою.
 
Володимир Рутківський: ЛІТЕРАТУРА – це любов. Покликання письменника – зробити людину добрішою, людянішою, відділити її від тваринного світу.
 
Мар`яна Савка: В основі моєї життєвої філософії лежить дуже проста сковородинська формула: ЛЮБОВ І ВДЯЧНІСТЬ.
 
Наталка Сняданко: ВІК – це досвід. Кожен період життя звертає нашу увагу на інші важливі речі. Цим він і цікавий, бо завдяки дорослішанню ми щоразу бачимо все по-новому.
 
Роман Іваничук: СЕНС ЖИТТЯ полягає в тому, щоб жити. А в чому ще? Щоби бути чесним? Так. Щоби виховати дітей? Так. Щоби прислужитися своєю працею Батьківщині? Так. Це ж можна волову шкуру списати – і все буде правда. А якщо коротко, то сенс життя в праці.
 
Людмила Таран: ЛЮБОВ – це космічного масштабу взаєморозуміння. Радісно, коли воно виникає під час спілкування: ти тільки починаєш говорити, а інша людина відразу підхоплює твою думку. Що ще люблю? Ходити пішки, особливо на природі. Люблю київський ботсад, так званий новий. У Києві це чи не єдине місце, в якому душею підношуся. Люблю мандри, чорний чай без цукру, каву по-турецьки, добрий коньяк, хороші книжки, а ще – тривалий сон і прокидання тоді, коли хочу.
 
Василь Шкляр: Мені важко дати визначення ЛІТЕРАТУРІ. Ми скептично ставимося до її виховної ролі, про яку нам багато розповідали в школі. І я так само довго зі скепсисом сприймав ці штампи, бо вважав, що книжка насамперед має приносити насолоду й розвагу. Але в останні роки до мене підходили хлопці, які після «Чорного Ворона» перейшли на українську, тож я тепер точно знаю, що література може змінювати людину.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage