Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Щойно полички українських книгарень поповнила історично-кримінальна історія від письменника Богдана Коломійчука «300 миль на схід». Це новий роман із серії пригод львівського комісара Адама Вістовича, який добре знайомий читачам з книг «Готель "Велика Пруссія"» та «Експрес до Ґаліції». Як і в двох останніх історіях, у «300 миль на схід» не бракує розслідувань, екскурсів у історію Львова та геополітичних ігор. Обкладинку до книги створила Тетяна Омельченко. 

Цього разу доля закине Адама Вістович у Відень 1920-го року. В Австрії післявоєнна економічна та політична криза. Вулиці щоразу спалахують комуністичними демонстраціями. Директорові віденської поліції надходить повідомлення про те, що одночасно дві молоді держави, Польська Республіка і Радянська Росія вимагають видачі такого собі Адама Вістовича, оберкомісара, що походить з галицького Лемберґа. Чому скромний поліціянт зацікавив найвищі дипломатичні кола? Чи вдасться уникнути міжнародного конфлікту? І що врешті комісарові приготувала доля і буремний початок ХХ століття?

«Як і попередні твори («Готель "Велика Пруссія"» та «Експрес до Ґаліції»), цю новинку можна читати як окрему історію. Тобто книжка вже традиційно розрахована на дві категорії читачів: на тих, хто іде «крок у крок» з головним персонажем? та тих, хто тільки з ним познайомиться, – розповідає автор Богдан Коломійчук. – Попередні романи об’єднані хронологічно. Події в них розвиваються в 1905 – 1906 роках. Цього разу, я спробував «зазирнути» трохи вперед, аж у 1920 рік. У світ після Великої війни, коли з політичної мапи позникали старі імперії, а на їхньому місці виникли малі національні держави. Крім того, у мене з’явилася унікальна можливість торкнутися маловідомої, але надзвичайно цікавої теми. Теми участі американських бойових пілотів у війні проти більшовиків на боці польсько-української армії. Тут мені хочеться подякувати голові Фонду «Підгорецький замок», досліднику тих подій Віктору Кушніренку, який поділився зі мною фактами та матеріалами. Історія 7-ї ескадрильї ім. Костюшка виявилась настільки захопливою, що я досить швидко відкинув будь-які сумніви щодо того, чи варта вона пригодницького роману!».

Богдан Коломійчук — український письменник-белетрист, автор історико-авантюрних та детективних романів. Мешкає у Львові. У 2013 році видав дебютний історико-авантюрний роман «Людвисар. Ігри вельмож», що отримав Гран-прі конкурсу «Коронація слова 2013». Автор книг «Таємниця Єви», «В’язниця душ», «Небо над Віднем», «Моцарт із Лемберга», «Готель "Велика Пруссія"» та «Експрес до Ґаліції».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage