Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нова академія визначила номінантів на альтернативну Нобелівську премію з літератури
Шведські бібліотекарі визначилися з авторами книжок, яких номінуватимуть на новостворену літературну премію. Про це повідомляє Yakaboo.
 
За умовами Нової премії з літератури, номінувати можна авторів зі всього світу, якщо у своїх книжках вони змогли якнайкраще описати людське життя. У подальшому переможця обиратиме громадськість – кожен охочий зможе проголосувати за того чи іншого кандидата на офіційному сайті.
 
Серед номінантів є також авторка книжки «Бог дрібниць» Арундаті Рой, яка вийшла друком в українському перекладі Андрія Маслюха у «Видавництві Старого Лева» в березні 2018 року. Це перший роман індійської письменниці та громадської активістки Арундаті Рой, який одразу здобув світове визнання та отримав Букерівську премію.
 
 
До теми: купити книжку «Бог дрібниць»
Загалом найбільше претендентів на здобуття Нової премії з літератури зі Швеції та США (по 12 авторів з кожної країни), є п’ять авторів з Великої Британії, троє канадських письменників, по двоє з Італії та Франції та ще по одному номінанту з Японії, Індії, Ізраїлю, Кенії, Фінляндії, Польщі, Нігерії, Швейцарії, Ісландії та Гваделупи.
 
Раніше Шведська академія повідомила, що присудження Нобелівської премії з літератури цього року скасували, однак понад 100 шведських письменників, акторів і журналістів створили Нову Академію й започаткували ще одну нагороду – альтернативну Нобелівській, яку вручатимуть вже в жовтні 2018 року.
 
Подивитись повний перелік номінантів на Нову літературну премію 2018 року та проголосувати за авторів можна на офіційному сайті премії.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage