Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нобелівські лауреати й нові українські імена. Що приготували книговидавці для читачів у 2018-му
Давно знані твори, ґрунтовні мистецтвознавчі розвідки, дитячі книжки з яскравими ілюстраціями - видавці частково привідкрили завісу над своїми планами. Від класики до романів сучасних письменників: на 2018-й українські видавництва підготували для читачів чимало новинок і порадують нас як перекладною літературою, так і книжками від вітчизняних авторів. Наукова, художня та бізнес-література – справді буде з чого обрати. ТСН Книжки вирішив зорієнтувати читачів перед мабутніми придбаннями.
 
Отже, почнемо з класики:
 
"Темпора" видає збірку оповідань Томаса Пінчона "Повільний учень" у серії "Американський постмодернізм", автобіографію Генрі Девіда Торо "Волден, або життя в лісі", трилогію Івліна Во про армію Великої Британії у ІІ світовій війні – Sword of Honor (українська назва ще уточнюється). Крім того, анонсовано великий проект видання всіх творів Джозефа Конрада. Зокрема, наступного року з’являться "Таємний агент", "Вигнанець з островів", "Олмеєрова примха", "Ностромо" і "Негр з "Нарциса".
 
"Видавництво Старого Лева" підготувало ілюстроване видання "Під скляним ковпаком" Сильвії Плат у перекладі Ольги Любарської, оформила його Анастасія Стефурак.
 
 
 
Крім того, львів’яни продовжують працювати з перекладами Ернеста Гемінґвея – і пообіцяли ще три книжки американця.
 
Платформа краудпаблішингу Komubook оголосила четверту чергу видань. І зокрема, йдеться про переклад екзистенційного псевдодетектива "Молодий Адам" шотландця Александра Троккі, а також про твір бітника Річарда Бротіґана – "Генерал Конфедерації з Біґ-Сур".
 
#книголав представляє проект серії класики "Золота полиця".Щомісяця з’являтиметься нова книжка. 12 письменників обіцяють в перекладі "актуальною мовою". Анонсовані такі книжки: Даніель Дефо "Робінзон Крузо",  Леопольд фон Захер-Мазох. "Венера в хутрі", Александр Дюма "Граф Монте-Крісто", Проспер Меріме "Кармен", Гі де Мопассан "Любий друг", Шарлотта Бронте "Джейн Ейр", Оскар Уайльд "Портрет Доріана Грея", Гюстав Флобер "Пані Боварі", Герман Мелвілл "Мобі Дік", Шолом-Алейхем "Тев'є-молочар", Чарльз Діккенс "Девід Копперфілд", Джером К. Джером "Троє в човні, не рахуючи собаки".
 
Сучасна іноземна література:
 
"Фабула" видає два бестселери від букерівської лауреатки Гіларі Мантел – романи "Вулфголл" і "Везіть тіла". Видавництво "КСД" підготувало містичний трилер Дена Брауна "Джерело", роман британки С. Дж. Тюдор "Крейдяна людина", третю книжку з циклу романів від іспанця Карлоса Руїса Сафона – "В’язень неба". "Видавництво 21" анонсувало вихід роману швейцарського німецькомовного письменника Крістіана Крахта "Імперіум", автобіографічну книжку німецького письменника та музиканта родом із Києва Дмітрія Капітельмана – "Усмішка мого незримого батька".

Крім того, очікується роман, який отримав премією Лейпцизького книжкового ярмарку 2017 року в категорії "Белетристика" –  "Вона була з Маріуполя" німецької письменниці та перекладачки українського походження Наташі Водін. 
 
"ВСЛ" на початку року збираються випустити "Середню стать" Джефрі Євгенідіса (Пулітцер 2003 року) та "Бога дрібниць" індійської письменниці Арундаті Рой (Букер 1997 року). Також готують до друку книжку цьогорічного нобелівського лауреата Кадзуо Ішіґуро – "Залишок дня". 
 
Українська класика
 
"Темпора" готує продовження в серії "Наші двадцяті": очікується нова збірка фантастики "Останній Ейджевуд" (до неї увійдуть романи Юрія Смолича і Володимира Владка  – "Останній Ейджевуд" і"Аероторпеди повертають назад"). Також в планах або збірка поезій Гео Шкурупія або репортажі Олексія Полторацького.
 
Сучасна українська література
 
У "КМ-Букс" на перше півріччя запланували роботу над продовженнями історичного детективу "Червона Офелія" Лори Підгірної, першого роману Ярини Каторож – фентезі "Стожар". Також з’явиться роман "Кімната" Марини Смагіної, книжка "После огня"  Максима Бутченка –  українського письменника та журналіста. Крім того, у видавництві обіцяють книжку блогера Олега Пономаря.
 
"Темпора" готує до друку роман Владислава Івченка "Битва за Одесу" – про 1914 рік в Одесі й кримінальні розбірки. Також буде книжка дебютанта Геннадія Тітова  – "Три сторони медалі" (у видавництві описали роман як "міський київський текст із елементами містики").
 
Українські автори присутні і у плані "ВСЛ": буде видано  прозу Маркіяна Прохаська – "Нестримна сила води".
 
 
Фентезі й фантастика
 
"Фоліо" продовжить видавати книжки із серії "Світи Марини та Сергія Дяченків": будуть опубліковані майже всі твори письменників (понад 25 томів) у перекладі українською і з ілюстраціями. "КМ-Букс" видасть нові переклади книжок Ніла Ґеймана – "На щастя, молоко" і "Добрі передвісники" у співавторстві із Террі Пратчеттом.
 
Також у першому півріччі видавництво представить серію книжок "Світ очима супергероя": "Бетмен", "Чудо-жінка", "Росомаха", "Джокер", "Супермен", "Залізна людина", "Тор", "Людина-павук".
 
Пратчетта видасть і "ВСЛ": заплановано п’ять нових книжок, перші дві з яких – це "Химерне світло" та "Віщі сестри".
Komubook перекладе "Убік" віж Філіпа К. Діка
 
Книжки для дітей:
 
"КМ-Букс" працює над роботою автора книжок для підлітків Джона Ґріна – "Черепахи аж до низу".
 
"ВСЛ" продовжить серії нон-фікшина для дітей від творчої майстерні "Аґрафка" – "Я так бачу". Торік вийшла їхня книжки про "Голосно, тихо, пошепки". Друга частина диптиху – про зір. Також буде продовження серії про "Джорджа і Космос" Люсі та Стівена Гокінґів та останні частини серій книг Ніни Ґрьонтведт та Аудґільд СульберґКрім того, обіцяють дитячі новинки від Галини Вдовиченко, Оксани Лущевської, Андрія Бачинського. Були анонсовані і дитячі книжки від Катерини Міхаліциної – "Ясь та його машинки" та Лариси Денисенко – "Усміхаки. Все, що вам треба знати про собак!"
 
 
#книголав разом із креативною агенцією Green Penguin незабаром представлять проект "Книга-мандрівка. Україна" – видання, в якому зібрали 1200 "непересічних фактів про Україну та українців". Серія "Дитяча читальня" (видавництво "Ранок") анонсувала шість нових книжок: Ольга Купріян "Беркиць проводжає дідуся", Таня Стус "Таємна змова", "Олеся Мамчич "Хто з'їв мою піжаму" та "Електромобіль Сашко", Сергій Лоскот "Поганий день і веснянки", Марія Артеменко "Таємниці хмар".
 
Нон-фікшн
 
Видавництво "Основи" у жовтні 2018 року обіцяє текст про унікальність українського архітектурного модернізму Ukrainian modernist architecture. У виданні буде представлене дослідження від предметів інтер’єру до генеральних планів міст. "Темпора" збирається випустити репортаж Войцеха Гурецького "Абхазія".
 
Komubook планує переклади науково-популярної розвідки палеонтолога та еволюційного біолога Ніла Шубіна "Риба всередині нас. Мандрівка 3,5-мільярдною історією людського тіла" та  філософсько-психоаналітичну працю Славоя Жижека "Погляд навскіс. Вступ до теорії Жака Лакана через популярну культуру". Фоліо готує до друку "Відкрите суспільство" Джорджа Сороса та чотири томи "Історії Європейської Цивілізації" під редакцією Умберто Еко. "Фабула" планує вихід біографій Вінстона Черчилля, Коко Шанель, Пабло Пікассо, Марлен Дітріх, а також історій успіху  компаній Matsushita Electric, Aushan, Ford, Nеiman Marcus.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage