Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«The New York Times» назвала найкращі ілюстровані дитячі книжки 2017 року
Газета «The New York Times» разом з публічною бібліотекою Нью-Йорка обрала найкращі ілюстровані книги 2017 року у галузі дитячої літератури. Журі, до складу якого увійшли Стівен Гуаркаччі, Марджорі Прайман та Луїза Ларе, обирали переможців, передовсім орієнтуючись на художню цінність книг. 
 
Чільне зображення з книги «День магічної бездіяльності»
 
«Мадді: Історія легенди блюзу Мадді Уотерса»
Автор – Майкл Магін, ілюстратор – Еван Тюрк
 
Книга розповідає про життя блюзового співака МакКінлі Морганфілда, відомого під іменем Мадді Уотерс, – від його бідного дитинства у Міссісіпі до підкорення музичної сцени в Чикаго. Сторінка за сторінкою читач дізнається про різні періоди життя музиканта, візуалізовані яскравими ілюстраціями Тюрка та оформлені вирізками зі старих газет, чорнилами тощо.
 
 
«Фріда Кало та її тварини» 
Автор – Моніка Браун, ілюстратор – Джон Парра
 
Тварини, серед яких лисиця, кіт і два коати (різновид мавп), були важливою частиною мистецтва Фріди Кало. Завдяки акриловим картинам Джона Парри у виданні відчувається атмосфера Мексики та настрій гармонії з природною. Ілюстрації чудово передають стиль Кало, ту палітру барв, яку вона використовувала у власних роботах.
 
 
«День магічної бездіяльності»
Автор та ілюстратор – Беатріс Алемагна
 
Книга розповідає про молоду дівчину, яка під час дощових вихідних опиняється за містом без жодних електронних пристроїв під рукою. Все, що їй залишається, – відкрити для себе світ природи і насолоджуватися тим, що навколо. Текстурні ілюстрації авторки лише підсилюють це занурення у природу.
 
 
«Плюм»
Автор та ілюстратор – Ізабель Сімлер
 
Кіт на ім`я Плюм сторінка за сторінкою стежить за різними птахами, ретельно вивчаючи особливості кожного з них. Грайливі й детальні малюнки авторки допомагають читачам разом із Плюмом дізнаватися, чим же унікальний той чи інший птах.
 
 
«Рут Бадер Гінзбург: справа Р.Б.Г. проти нерівності»
Автор – Джона Вінтер. Ілюстрації – Стейсі Іннерст
 
Джон Вінтер розповідає історію дівчини, яка веде боротьбу проти сексизму. Для ілюстрації видання Іннерст використала фарби, чорнило та різні замальовки, щоб реалістично та лаконічно передати емоції героїні.
 
 
«Дорога додому вночі»
Автор та ілюстратор – Акіко Міякоши
 
Батьки-кролики несуть своє сонне маля додому, проминаючи усе місто. Протягом їхньої мандрівки читачі дізнаються про різні аспекти життя міста, а кінематографічні рисунки та малюнки вугіллям створюють атмосферу комфорту, підтримки та сімейної любові.
 
 
«Місто біля моря»
Автор – Джоан Шварц, ілюстратор – Сідні Сміт
 
У центрі історії – хлопчик, який щодня проводжає батька на роботу у шахту, знаючи, що одного дня йому самому доведеться покидати приморський будинок задля роботи у темряві. Книга, проілюстрована у коричневому, сірому та чорному кольорах з плямами яскравих барв, побудована на контрасті світла сонця та темряви шахти.
 
 
«Річка»
Автор та ілюстратор – Марк Мартін
 
На сторінках цієї книги на читачів чекає різноманіття ландшафтів та місць, які створили люди, природних візерунків та життєвих пригод, показаних у гуашевих та акварельних картинах автора. 
 
 
«Король неба»
Автор – Ніколя Девіс, ілюстратор – Лаура Карлін
 
Книга розповідає історію італійського хлопчика, який, покинувши батьківщину, намагається призвичаїтися до життя в країні, що значно холодніша й темніша за його рідну. За допомогою цього героя та ілюстрацій автори намагаються знайти зв'язок між північною гірською місцевістю та сонячною південною землею.
 
 
«Перо»
Написано та ілюстроване Ремі Куджоном
 
Головна героїня цієї книжки – дівчина на ім`я Пауліна. Вона намагається навчитися боксувати і перемагати у бійках зі своїми старшими братами, які у разі своєї перемоги змушують дівчинку займатися хатніми справами. Це історія становлення героїні як бійця у всіх сенсах цього слова.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage