Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«The New York Times» назвала найкращі дитячі книги 2016 року
The New York Times. Чільна ілюстрація - Франческа Санна
 
Одна з найпопулярніших та найстарших газет США - «The New York Times» - опублікувала рейтинг найкращих книг для дітей та підлітків цього року. Тут є як художні твори, так і non-fiction. До вашої уваги - топ-25 книг за версією газети. Дивимось!
 
Ілюстровані книги
 
«Що це там?», Карсон Елліс. Книга розповідає про світ комах, які, побачивши маленький паросток, вирішили збудувати на ньому власну фортецю. 
 
 
Книга «Свобода за мною» Ешлі Брайан розповідає історію 11 рабів, життя яких оцінюють менше, ніж ліхтар. Автор протиставляє грошову вартість поневолених людей та цінність життя.
 
 
«Я – Пан» – новий погляд письменника Мордекая Герштейна на життя невгамовного та пустотливого грецького бога Пана. Весела та кумедна історія сподобається багатьом.
 
 
«Подорож», написана та проілюстрована Франческою Санна, – це зворушлива розповідь про родину, яка через війну змушена поїхати з рідного дому та шукати пристановища деінде.
 
 
«Дайте мені спокій!» Віри Бросгол – смішна історія про бабусю, яка тікає з власної домівки, щоб у тиші  та спокої дов`язати светри для своїх численних онуків. На її шляху трапляються хижий ведмідь, огидна коза і навіть орди прибульців! Але, попри все, бабуся мусить закінчити свою місію – дов`язати усе заплановане.
 
 
«Мене звати Джеймс Медісон Хемінгс». Текст – Джона Вінтер, ілюстрації – Террі Уайденер. У центрі книги – син Томаса Джефферсона та рабиня Саллі Хемінгс.
 
 
«Ми знайшли капелюх» Джона Классена – історія про капелюх, який знайшли дві черепахи і сперечаються, кому ж з них він має належати. 
 
 
«Перший шкільний день школи». Текст - Адам Рекс, ілюстрації - Крістіан Робінсон. Смішний та несподівано зворушливий погляд на те, яким поганим може бути перший день навчання для самої школи. 
 
 
«Книга подяк» Mo Віллемса – книга із серії про пригоди свинки та слона. У цій історії друзі намагаються подякувати усім, хто їм допомагав. Головне – ні про кого не забути.
 
 
У своїй книзі «Вони всі бачили кота»  Брендан Венцель  показує багато життів одного кота і те, як інші мешканці цього світу можуть його бачити.
 
 
«Це не книга-картинка» Серхіо Раззіер – історія про силу та радість читання. У центрі книги – качка, яка дізнається, що навіть книги без ілюстрацій можуть бути захопливими та цікавими. Адже це правда. Згодні?
 
 
«Хлопчик на ім’я Грім Молодший». Текст – Шерман Алексі, ілюстрації – Юїй Моралес. У центрі сюжету – маленьких хлопчик, якого назвали на честь батька. Але йому не подобається це ім`я, особливо те, що його називають молодшим. Тож він вирішує знайти собі нове ім’я. 
 
 
Книги для дітей середнього шкільного віку
 
 
«Найкращий чоловік» - зворушлива історія, написана Річардом Пеком, про 11-річного хлопчика та ідеальних, на його думку, чоловіків. До цього переліку потрапляють дідусь, батько і дядько Паул, а згодом перелік доповнює МакЛеод, учитель.
 
«Привид» Джейсона Рейнольдса – розповідь про юнака, яких може стати найкращим бігуном у школі та взяти участь в Юнацьких Олімпійських іграх. Але для цього йому доведеться подолати чимало перепон, як у команді, та й удома. 
 
«Казка інквізитора, або Троє магічних дітей і їхній святий пес».  Текст – Адам Джідвіц, ілюстрації - Хатем Алі. Це захоплива мандрівка трьох дітей та їхнього собаки Францією у середньовічні часи. На них чекає безліч пригод - полон лицарями, відвідини короля та навіть бій з драконами.
 
Три проблемні хлопчики, один учитель та день, який жоден з них не забуде, – ось про що йдеться у книзі «Останній день міс Біксбі» Джона Девіда Андерсона. Пані Біксбі – вчителька, яка може достукатися до будь-якого школяра. Але одного дня вона оголошує своєму класові, що не зможе закінчити з ними навчальний рік. Тоді Тофер, Марк і Стів вирішують влаштувати вчительці особливий останній день.
 
 
«Пакс». Текст – Сара Пенніпакер, ілюстрації – Джон Классен. Зворушлива історія розповідає про юного Пітера та лисицю на ім`я Пакс, яку хлопець колись врятував та став для неї другом. Але все міняється, коли батько Пітера іде на війну, а юнак змушений повернути лисицю у дику природу.
 
«Реймі Соловей» Кеті ДіКамілло. Реймі розуміє, що все у цьому житті залежить лише від неї. І коли її батько їде з міста, вона докладає усіх зусиль, щоб повернути його назад.
 
«Коли море стає срібним» Грейс Лін – казка, створена за традиціями китайського фольклору. Вона розповідає про маленьку Пінмей та її друга Ішана, які повинні врятувати бабусю дівчинки з рук злого Імператора.
 
Підліткова література
 
 
«Великий американський “все одно”» Тіма Федерле відкриває читачам трагічну історію. Автомобільна катастрофа кардинально змінює життя Квінна, адже у ній гине його сестра. Чи вдасться хлопцеві пережити це і почати рухатись далі?
 
«Пристрасть Долсси» Джулі Беррі – елегантний роман про середньовічну французьку дворянську дівчину на ім`я Долсса. Це історія про кохання, подив та втрати.
 
«Сіль до моря» Рути  Сепетіс – літературний трилер про групу молодих біженців, що рятуються від військ Сталіна у часи Другої світової війни, і про катастрофу судна «Wilhelm Gustloff», який забрав понад 9 тисяч життів. 
 
 
«Зміїний король». У своїй книзі Джефф Зентнер розповідає про трьох друзів-підлітків, які допомагають один одному пережити труднощі. У цій історії читач побачить і проблеми у стосунках батьків та дітей, і знущання однолітків, і таємне кохання, і  пошуки себе.
 
«Натюрморт з торнадо» А.С. Кінг. Це історія про 16-річну Сару, підлітка-художницю, яка намагається налагодити своє життя та уникнути нещасть, що чекають на неї у майбутньому. 
 
«Сонце – також зірка» Нікола Йон. Один день може змінити все. Саме так сталося з Наташею – героїнею книги. За 12 годин до депортації вона зустрічає юнака, в якого закохується. Чи вдасться їй зберегти ці почуття?
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage