Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Нетрадиційні» книжкові вподобання: 7 гарних варіантів для обраних
Є мейнстрім, а є книжки «на любителя». Є ті, хто захоплюються складною психологічною прозою, а є поціновувачі кривавих трилерів. Хтось живе романами про кохання, а хтось читає тільки фантастику. Не треба соромитись своїх читацьких уподобань. Головне — це читати гарно написані, якісні у своєму жанрі книжки. Спробуйте відступити від своїх звичайних варіантів — можливо, вам відкриється цілий новий світ.
 
Тетяна Гордієнко, WOMO
 
Хозарський словник. Роман-лексикон на 100 000 слів. Жіночий примірник
Мілорад Павич, «Фоліо»
 
Павич — європейська відповідь латиноамериканській традиції магічного реалізму. Про історичниїх хозарів ми пам’ятаємо тільки те, що, маючи можливість вибору релігії для своєї держави, вони прийняли іудаїзм, а ще воювали з князями Київської Руси. Але хозари Павича — зовсім інші: нелінійна проза, оповідання, міф, ідеї каббали, вигадані й реальні релігійні практики — все скидається на складний і захоплюючий сон. Для тих, хто вміє розгадувати сни.
 
 
Адольфо Бйой Касарес, «Видавництво Старого Лева»
 
Антиутопія — жанр, який люблять не всі, тому що в ній достатньо елементів, аби навести читача на думку, що страшна фантастика має всі шанси стати страшною реальністю. Люди — створіння жорстокі, їм властиве «вічне повернення» до насильства. Цього разу боротьба точиться між молодими і літніми людьми, між тими, хто має владу і хто її прагне, між тими, хто встановлює правила, і тими, хто ненавидить їх. Не так вже й безрозсудно, але саме тому це й лякає.
 
Сліпобачення
Пітер Воттс, «Видавництво Жупанського»
 
Наукова фантастика тільки тимчасово буває фантастикою, багато хто цього не знає і вважає такі романи вигадками. Так, це вигадки, які знаходять своє технічне втілення рано чи пізно. Пітер Воттс, послуговуючись здобутками сучасної науки у царині психології, психіатрії, антропології, фізики, хімії та біології, автор будує гіпотези про подальший розвиток людства. У «Сліпобаченні» викликом є перший контакт з іншопланетною цивілізацією, у якої свій погляд на майбутнє Землі.
 
 
Аскольд Мельничук, «Видавництво Старого Лева»
 
Еміграція іноді сприймається в Україні негативно, а життя діаспори, в тому числі, культурне, раніше не викликало гідного теми інтересу. Тільки зараз, коли переїзд за кордон, радикальна перебудова відносин зі світом і відрив від рідної культури, розрив родинних зв’язків, торкаються мало не кожної української сім`ї, ми починаємо краще розуміти тих, хто цей шлях вже пройшов 100 чи 50 років тому. Аскольд Мельничук, американський письменник, професор Массачусетського університету, написав родинну сагу про пам`ять, спокуту і нову надію.
 
Чтиво
Джессі Келлерман, «Фабула»
 
Не всі розуміють жарти. Тому не всі можуть оцінити пародію на пафосний, героїчний жанр «шпигунського роману». Усі ймовірні кліше жанру – тут. Від прийому «друг виявляється ворогом, а ворог – другом» до приклеєних вусів, які відклеюються у найнезручніший момент; від гостин у кривавого, але ласого до роскошів, лорда-президента до десятикратного пристрасного сексу пораненого героя з коханою прямо на лікарняному ліжку; від захованого у зубній щітці ножа до опанування бойових мистецтв на секретній базі спецслужб. Змова у змові, зрада на зраді. Власне, роман – це пародія на усю ту медійну картину світу, за якою вже ніхто не спроможний бачити реальності.
 
Гра в марблз
Сесілія Ахерн, «Рідна мова»
 
І, нарешті, про кохання. Романи ірландської авторки стають бестселерами, їх екранізують, їх люблять. Ахерн пише про кохання, про сімейні таємниці, пише розумно, без солодких кліше і мильних бульбашок. Ахерн стала відомою у 21 рік, після свого дебютного роману «P.S. I Love You», екранізованого у 2007 році. «Гра в марблз» — роман про те, наскільки ми не знаємо наших рідних. Головна героїня роману, Сабріна, випадково знаходить колекцію свого вже дуже хворого батька і перед нею відкривається ціле потаємне життя найріднішої людини, про яке вона нічого не знала.
 
Хірург
Тесс Ґеррітсен «Клуб сімейного дозвілля»
 
Ми по-доброму заздримо людям, нерви яких настільки міцні, що вони їх ще й люблять «лоскотати» кривавими трилерами. Трилери теж бувають різні. наприклад, «Хірург» став основою для популярного серіалу, у якому пара детективів — Томас Мур та Джейн Ріццолі, — намагаються впіймати маніяка, який хоче вбити жертву іншого маніяка, якого ця жертва при спробі нападу на неї таки вбила. І цей новий маніяк — безжальний збоченець, який піддає своїх жертв жорстоким тортурам за допомогою хірургічниї інструментів. Це вже занадто, думаєте ви? У світі книга розійшлася накладом у 40 мільйонів примірників.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage