Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Netflix» екранізує «Сто років самотності» Маркеса
Чудова новина для шанувальників літератури! Найвідоміший роман Нобелівського лауреата, колумбійського письменника Ґабріеля Ґарсія Маркеса «Сто років самотності» адаптують для великих екранів. Права на екранізацію придбала компанія «Netflix».
 
 
Роман був вперше опублікований іспанською понад півстоліття тому – 1967 року – і охоплює століття в житті сім'ї Буендіа та їхнього містечка під назвою Макондо. «Сто років самотності» вважається шедевром латиноамериканської літератури, що вивів Маркеса на перший план так званого латиноамериканського буму 1960-х і 70-х років та популяризації жанру магічного реалізму. З моменту публікації книжку продали тиражем приблизно 50 мільйонів примірників і переклали 46 мовами.
 
Нещодавно син письменника Родріґо Ґарсія, який буде виконавчим продюсером проекту разом зі своїм братом Ґонсало, заявив, що його батько протягом багатьох років отримував чимало пропозицій щодо екранізації книги. Але, хоча деякі з творів Маркеса вже адаптовані, автор хвилювався, що «Сто років самотності» не буде «добре перекладений або вміщений в один фільм (або навіть два)». Також Ґарсіа Маркес бажав, щоб історія розповідалася іспанською мовою.
 
«За останні три-чотири роки рівень, престиж і успіх серіалів суттєво зросли, – сказав Родріґо про рішення своєї сім'ї продати права на екранізацію саме зараз. – Компанія "Netflix" була однією з перших, хто довів, що люди частіше, ніж коли-небудь, дивляться серіали іноземними мовами з субтитрами. Все, що здавалося проблемою, більше нею не є».
 
Віце-президент іспаномовних проектів на «Netflix» Франциско Рамос зазначив, що компанія намагалася отримати права на роман, але не обійшлося без опору. Він відзначив, що успіх серіалів, як-от «Нарки», і фільмів, як-от «Рома», котрий нещодавно здобув «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою, показав, що «ми можемо робити іспаномовний контент для всього світу».
 
«Для Латинської Америки – і Колумбії – це історія 100-ти років, що "сформувала нас як континент", – сказав Рамос, водночас підкреслюючи широку читацьку аудиторію твору. – Цей роман знають як феєричний і дуже важливий для колумбійців і Латинської Америки, але він – універсальний».
 
Наразі невідомо, хто писатиме сценарій фільму та кого ми побачимо на екранах у головних ролях, але Рамос зазначив, що «Netflix» прагне працювати з кращими латиноамериканськими талантами і що екранізацію зніматимуть в Колумбії.
 
«Я чув дискусію про те, чи продавати права на "Сто років самотності", з 8-річного віку, – сказав син письменника. – Це було не просте рішення для мене, мого брата і мами. Я відчуваю, що розпочато новий життєвий розділ і завершено той, що тривав досить довго».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage