Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Неопубліковані листи Гемінґвея розкрили ставлення письменника до втручань в особисте життя
«Моє приватне життя є відкритою стічною трубою. Іноді я дуже чуйний», – якось написав Ернест Гемінґвей у листі до свого адвоката. Письменник здобув популярність завдяки своїм творам «Старий і море», «Свято, яке завжди з тобою», «Прощай, зброє!», «Фієста. І сонце сходить» та інших, він – лауреат Нобелівської та Пулітцерівської премій. Ми багато знаємо про творче й приватне життя письменника, проте листи Гемінґвея показали, що він надзвичайно чуйно ставився до свого особистого життя і неодноразово просив родичів та друзів не розповідати про те, що відбувалося з ним. 
 
 
В одному з листів Гемінґвей зазначив: «Якщо я взагалі писатиму, я повинен тримати своє приватне життя подалі від цього». Іншим листом він заборонив одному видавцеві «коли-небудь використовувати будь-яку особисту інформацію, тому що я хочу, щоб оцінювали не мою публічність, а художній твір».
 
Коли готувалася до друку книга «Фієста. І сонце сходить», Гемінґвея дуже обурила біографічна довідка про нього на обкладинці видання. Він поскаржився своєму редакторові Максвелу Перкінсу і наполіг на тому, що видавець повинен «негайно вилучити це біографічне лайно про мене зі звороту обкладинки». Гемінґвей писав, що якщо біографію негайно не приберуть з книги чи розмістять будь-які дані про його військову службу або шлюб, він ніколи більше не публікуватиме свої твори у цьому видавництві. «Я намагаюся зберегти моє приватне життя від розголосу і уникати публічної реклами, і буде недобре, якщо це потім буде розповсюджене у масовому виробництві», – зазначав автор.
 
Своїй матері він писав: «Якщо хтось хоче з вами поговорити, будь ласка, скажіть їм, що ви знаєте, як я не люблю будь-яку рекламу, і що обіцяли мені навіть не відповідати на питання про мене. Ніколи нічого не говоріть».
 
Ці та низка інших листів 1929-1932 років побачать світ у четвертому з 17 томів епістолярію Гемінґвея, яку опублікує видавництво Кембриджського університету. Сандра Спаньєр, редактор видавництва, зазначила: «З одного боку, це був письменник, який дуже піклувався про публічні зустрічі. Він завжди запитував, як іде продаж. Він любив хороші відгуки. Його певною мірою приваблювала знаменитість. З іншого боку, у нього було таке інтенсивне прагнення до конфіденційності».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage