Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Названо переможців премії «Women in Arts»
Журі новоствореної премії «Women in Arts», яку заснували ООН Жінки в Україні та Український інститут, оголосили переможців одразу у п’яти галузях культурної сфери. Серед переможців – автори та друзі Старого Лева, яких ми щиро вітаємо!
 
Загалом на премію номінували 25 жінок-мисткинь. Врешті у номінації «Жінка в літературі» перемогла авторка книжок «Катівня. Виноградник. Дім», «Бунар», «Земля Загублених, або Маленькі страшні казки» тощо, перекладачка і письменниця Катерина Калитко.
 
У сфері візуального мистецтва журі обрало художницю Владу Ралко, у галузі музики – артистку, учасницю гурту «ДахаБраха» Ніну Гаренецьку.
 
 
У номінації «Жінка в театрі і кіно» першість здобула акторка театру та кіно, продюсерка, громадська діячка Ірма Вітовська-Ванца. А номінація «Жінка в культурному менеджменті» стала переможною для арт-менеджерки, гендиректорки Мистецького Арсеналу Олесі Островської.
 
Премія Women in Arts призначається жінкам за актуальні досягнення у мистецтві і заснована у березні 2019 року в рамках глобального тижня мистецтв HeForShe Arts Week в Україні. Мета нагороди – підтримка та сприяння професійному розвитку жінок у сфері мистецтва та культури України на національному й міжнародному рівнях, а також подолати ґендерні стереотипи та усунути нерівність.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage