Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Найсвітліші вірші Маріанни Кіяновської
21 листопада у львівській книгарні «Є» відбулась презентація збірки поезій Маріанни Кіяновської «373». Книга вийшла у «Видавництві Старого Лева» в художньому оформленні Творчої майстерні «Аґрафка».
 
Читали вірші, говорили про таємницю назви збірки, про поезію, яка творилася під час Майдану і ту, що давала людям змогу виразити свій біль. Про любов і ненависть, про смерть і молитву.  Про творення книги, авторське, художнє, видавниче.  І  про єднання людей, адже багато з тих, кому присвячені вірші Маріанни, є друзями і авторами «Видавництва  Старого Лева». 
 
Маріанна Кіяновська поділилася із слухачами історією творення та укладання збірки: «373» - це сюжет  любові, яка нас змінює, яка є частиною вічності. Зараз, після Майдану,  для мене «373» - про подолання смерті, про любов, що не зникає. Книжка дуже важлива тим, що дає певний різновид мови любові, якої зараз бракує. Взагалі здається, що це найсвітліші мої вірші».  
«Маріана Кіяновська є  однією із таких поеток, яких мені хотілося б назвати інтегральними, - зізнався модератор презентації, поет та перекладач Остап Сливинський. - Я не уявляю Маріану поза поезією, і я водночас не уявляю українську поезію без Маріанни. Вони нерозривні, пов’язані між собою». 
Авторка збірки «373» розповіла, що важливим для неї  стало оформлення збірки: «Я не могла б подумати, коли писала книгу, що в ній може бути щось мною не відкрите, - зауважила Маріанна. - Творча майстерня «Аґрафка» заклала в цю книгу не тільки момент смерті, яка не стається остаточно, але й момент повернення. Вони замкнули коло,  відгадали невидиме цієї книжки».  
 
«Дійсно тут багато смерті, - розповідає Романа Романишин, -  але не як кінець життя, а як перехід в інший стан. Нашим візуальним символом життя стала зелена трава, яка проростає там, де вчора була смерть. Також в книзі ми закодували безперервну молитву». «Тут багато візуальних метафор, які ми сприйняли, як нашу візуальну паралельну поезію», - додав Андрій Лесів. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage