Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Найпопулярніші книги початку 2015 року

Євгенія Тхор, Київ 1 

Рік 2015-й вже приніс багато цікавого і яскравого в культурне життя киян та всієї країни. Видавці цього року виправдали очікування та сподівання своїх читачів, і вже за неповних два місяці запропонували чимало цікавих видань для любителів гортати сторінки такої звичної паперової, приємної на дотик книги. Ось список книжок на полицях столичних книгарень, які нині користуються підвищеним попитом:

Романа Романишин та Андрій Лесів. «Війна, що змінила Рондо»

Загалом автори більше відомі як засновники творчої майстерні «Аґрафка», ілюстратори та дизайнери книжок. Живуть і працюють у Львові.

Видання саме по собі унікальне, і побачило світ на початку 2015 року. Книга адресована дітям, але читати і дивитися її ілюстрації краще разом з батьками. Саме вони мають відповісти дітям на безліч запитань, які виникають під час знайомства із книгою.

Головне посилання – війна дуже жорстока і зла, і якщо вона приходить, то неминуче лишає по собі глибокі болючі сліди.

Описано все це у розповіді про містечко Рондо, де мешкали троє друзів – крихітні тендітні істоти. І раптом вони стали свідками приходу війни – химери без жалю і серця. Виявилося, що перемогти війну можна, але лише завдяки спільним зусиллям та єдності, проте слід також пам’ятати, що шрами від неї залишаться на все життя.

Курт Воннеґут. «Бойня номер п’ять, або Дитячий хрестовий похід»

Американський автор спромігся поєднати в цьому романі історію, психологію, соціологію, гумор та сатиру, певні елементи наукової фантастики і, звісно, власну автобіографію. І все це навколо головної події – бомбардування Дрездена англо-американською авіацією навесні 1945-го.

Видали книгу в 1969 році, саме стільки часу Воннеґуту знадобилося, щоб зібрати усі спогади та написати твір. І по сьогодні цей роман є одним з найкращих здобутків американської та світової літератури. Автор описав реальні та фантастичні події епізодично, невеликими уривками, де місцями є трагічні, а місцями комічні, гротескні сцени. В своєму творі Курт порушив багато питань людського буття, життя і смерті, кохання і дружби, віри й надії.

Лише наприкінці 2014 року книгу вперше видали українською мовою за роки незалежності України, в чудовому оформленні та перекладі, а зробило це видавництво Старого Лева.

Софія Андрухович. «Фелікс Австрія»

Донька відомого письменника Юрія Андруховича видала вже п’яту книгу. Майже сім років знадобилося українській письменниці, щоб виплекати чи не найкращий свій твір. Нині книгу можна знайти майже в кожній книжковій крамниці.

Загалом події в ній відбуваються у місті Станіславові кінця ХІХ – початку ХХ століття. На околиці «щасливої Австрії» живуть, страждають, закохуються, займаються наукою, захоплюються обманними виступами знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і приховують таємниці наші земляки. Головна ж лінія твору – життя і непересічна доля двох неабияких жінок.

Джордж Орвелл. «1984» та «Ферма тварин»

Загалом англійський письменник займався тим, що писав журналістські нариси й політичні та літературні есе.

Але саме два великі твори: політична алегорія «Ферма тварин» та роман-антиутопія «1984» зробили Джорджа всесвітньо відомим. Обидва романи опубліковані після Другої світової війни. Обидва докладно і без прикрас описують всю суть тоталітарного режиму.

У «Фермі тварин» автор, що був соціал-демократом за переконаннями, у метафоричній формі описав епоху Сталінізму.

На цей роман в 2014 році Олексій Дроздовський навіть написав п’єсу, проте змінив назву на «Скотохутір».

Роман «1984» був написаний у 1948-му, але автор, розкриваючи похмурі образи недалекого майбутнього людства, вирішив просто переставити місцями останні дві цифри.

Загалом же в романі описана історія життя Вінстона Сміта і його повної деградації через тоталітарний режим держави, в якій він живе.

Ден Браун. «Втрачений символ»

Відомий у всьому світі автор після екранізації двох своїх книг не зупинився на досягнутому і на сьогодні має 6 книг, які за своєю популярністю не поступаються його попереднім бестселлерам «Код да Вінчі» та «Янголи і Демони».

Одна з них – «Втрачений символ», яка сьогодні знову опинилася на вершині списку продажів у столичних книгарнях.

Сюжет роману – події, впродовж 12-ти годин, які відбуваються у Вашингтоні. І знову багато цікавих моментів з невичерпної теми масонства. Головний герой роману Роберт Ленгдон має знайти дві піраміди в далеких таємничих підземеллях.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage