Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Найкращі ілюстровані дитячі книги 2016 року за версією «The New York Times»
Одна з найвідоміших щоденних газет США «The New York Times» назвала найкращі ілюстровані книги для дітей, що вийшли у 2016 році. Традиція обирати найкращі дитячі видання світу була започаткована ще у 1952-му. Цьогоріч до складу журі увійшли ілюстратор Г. Брайан Карас, директор Центру дитячої літератури Педагогічного коледжу (Нью-Йорк) Синтія Вейл та бібліотекар Шеріл Вульф. До вашої уваги - топ-10 дитячих ілюстрованих книг року за версією «The New York Times»:
 
«Кіт з голодної гори»
Текст та ілюстрації – Ед Янг
 
 
Багатий та егоїстичний лорд Кіт живе у розкоші на горі та з презирством ставиться до своїх слуг, доки посуха не приносить голод.  Це змушує кота змінити своє ставлення до інших та до себе. Проілюстрована ця зворушлива та емоційна історія колажами з фотографій, шматків паперу, мотузок та інших матеріалів.
 
«Мертва пташка»
Текст – Маргарет Вайс Браун, ілюстрації -  Крістіан Робінсон
 
 
Історія Маргарет Браун, написана 1938 року, розповідає про дітей, які знаходять мертву пташку в лісі і вирішують влаштувати їй гідне поховання. Текст резонує з ілюстраціями Крістіана Робінсона, який переміщує героїв у міський парк, одну дитину при цьому нагороджує книгами, а іншу одягає у костюм лисиці…  
 
«Свобода на площі Конго»
Текст -  Карол Бостон Везерфорт, ілюстрації -  Р. Грегорі Крісті
 
 
Ця поетична книга розповідає про маловідому частину афро-американської історії, коли невільні люди шукали надію і радість у важких умовах, і демонструє, як площа Конго у Новому Орлеані стала справжнім символом свободи.
 
«Маленька Червона»
Текст та ілюстрації - Бетан Вуллвін
 
 
Переосмислена історія Червоної Шапочки, оформлена стриманими та стильними ілюстраціями у чорно-білій гамі з яскравими акцентами у вигляді червоних барв.
 
«Білий ведмідь»
Текст та ілюстрації - Йенні Дезмонд
 
 
Цікава та пізнавальна оповідь про біологію та середовище існування білих ведмедів. Маленька героїня історії, читаючи книгу  про ведмедів, наче переноситься у їхній світ та дізнається багато про цих тварин. Ілюстрації Дезмонда, що поєднують акварель, акрилові фарби, графіку та естамп, створюють мінливий настрій і змальовують захопливі сцени арктичного життя.
 
«Проповідь до курчат. Історія молодого Джона Льюїса»
Текст Ябарі Асім, ілюстрації - Е. Б. Льюїс
 
 
Перед тим, як Джон Льюїс, афро-американський конгресмен і лідер руху за громадянські права, почав свою кар'єру, він зростав на фермі в Алабамі. Там він відпрацьовував свої ораторські навички на курчатах, яких випасав. 
 
«Принцеса і воїн. Повість про два вулкани»
Текст та ілюстрації -  Дункан Тонатіу
 
 
Тонатіу представляє свою версію легенди про два вулкани поблизу Мехіко, в якій Ізта, найкрасивіша принцеса, закохується у Popoca, хороброго воїна.
 
«Дерево у дворі. Дивлячись через вікно Анни Франк»
Текст - Джефф Ґоттесфельд, ілюстрації - Пітер МакКарті
 
 
Книга розповідає історію Анни Франк та її родини з погляду дерева – кінського каштану, який ріс за вікном будинку Анни.
 
«Подорож у хмари. Правдива історія першого міжнародного польоту на повітряній кулі 1785 року»
Текст - Метью Олшан, ілюстрації - Софі Блекалл
 
 
Британський лікар Джеффріс і французький повітроплавець Бланшар у супроводі своїх собак здійснили політ на повітряній кулі. Акварельні ілюстрації художниці зробили цю мандрівку ще більш захопливою. 
 
«Білий кіт і монах»
Текст - Джо Еллен Богарта, ілюстрації - Сідні Сміт
 
 
Ця книга переказує давньоірландський вірш «Пангур Бан», написаний у ІХ сторіччі.  У центрі сюжету - монах, який проводить паралелі між буденним життям кота та своєю науковою діяльністю. Завдяки художньому оформленню Сміта твір тяжіє до графічного роману, і цим наче поєднує минуле і сьогодення. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage