Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Найкращі дитячі книги 2017 року за версією «The Guardian»
Днями одна із найповажніших британських газет «The Guardian» опублікувала рейтинг кращих дитячих книг 2017 року, які потішать читачів і читачок різного віку і надихнуть на нові книжкові відкриття. Дізнаймось, які твори потрапили у топ-17 ;)
 
The Guardian, чільне зображення – з книги «Вибір сосни» Патрисії Тот
 
0-4 років
 
«Катінчин хвіст» Джудіт Керр
 
 
Нова книга авторки серії творів про кота Моґа та «До нас на чай заходив тигр!» Джудіт Керр – про котячі пригоди, про білосніжну Катінку та її незвичайний хвіст. Затишна історія разом із ніжними ілюстраціями й теплим гумором неодмінно припаде до смаку малюкам. 
 
«Вибір сосни» Патрисії Тот, ілюстрації – Джарвіс.
 
 
З чого починаються різдвяні свята? Звісно, з вибору ялинки. У яскравій книзі Патрисії Тот читачі дізнаються, яке дерево найкраще обрати – струнке і високе або низьке і широке, з довгими тонкими гілками чи із загнутими вгору…
 
«Сова плямиста голконога» Філіпа Бантінга
 
 
Ця неймовірно гарна і шалено смішна книжка розповідає про сову, яка обожнює тишу і спокій. Але не завжди вдається отримати те, чого прагнемо. Тож і сові доведеться змиритися з тим, що світ повний різних, іноді дражливих, звуків.
 
«Дванадцять днів Різдва» Анни Райт
 
 
У цій яскравій та витонченій, повній гумору книзі авторка вдихає нове життя в улюблений поколіннями англійців різдвяний гімн, якому вже понад два століття. А малюнки олівцем й аквареллю та колажі підсилюють дух Різдва. 
 
5-8 років
 
«Одне різдвяне бажання» Кетрін Рунделл, ілюстрації – Емілі Саттон 
 
 
Головний герой книжки – Тео – напередодні Різдва бачить з вікна дивовижну зірку і вирішує загадати бажання. Він мріє, щоби у нього були друзі. Ця тепла історія – про важливість людських стосунків.
 
«Пірати» Девіда Лонґа, ілюстрації – Гаррі Блум
 
 
Ця фантастична книжка – про піратів, їхні пригоди, кораблі та пошуки скарбів. Маленькі читачі зможуть не лише дізнатися все це, а й розглянути під лупою найменші дрібниці піратського життя.  
 
«Історія оркестру: "Лускунчик"» Джессіки Кортні-Тікл
 
 
Красива та яскраво ілюстрована музична книга є переказом відомої балетної казки «Лускунчик».
 
«А – це мистецтво» (Оригінальна назва «A is the Art») Пола Терлбі
 
 
Від да Вінчі до Моне, від середньовічних митців до французьких імпресіоністів… Ця унікальна книга, укладена в абетковому порядку, знайомить читача з найвідомішими здобутками у світі мистецтва.  
 
 «Казки» Гіларі МакКей, ілюстрації  Сара Ґібб 
 
 
Колекція класичних казок, які давно полюбилися мільйонам читачів: про Попелюшку, Червону Шапочку, Принцесу на горошині та ін.. Твори доповнені чудовими чорно-білими ілюстраціями.
 
8-12 років
 
«Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» Джоан Ролінґ, ілюстрації Джим Кей
 
 
Третя книга пригод Гаррі Поттера з чудовими малюнками Джима Кея, який як ніхто передає магічний світ Джаон Ролінґ.
 
«Нелегал» Еоін Колфер і Ендрю Донкін, ілюстрації – Джованні Рігано
 
 
Графічний роман розповідає про пригоду 12-річного Ебо, хлопчика з села на півночі Африки. Книга повна контрастів: холодне море і пустеля, добро і жорстокість, надія і втрати…
 
«Світ Долини мумі-тролів» Філіпа Ардага з ілюстраціями Туве Янссон
 
 
Це дотепний та ретельно опрацьований путівник мумі-світом, доповнений історіями про Долину мумі-тролів та її мешканців. Завдяки оригінальним малюнкам, дослідженням та приголомшливим етюдам, а також сімейним фото та дитячим малюнкам Туве Янссон ця захоплива книга стане чудовим подарунком для шанувальників мумі-тролів. 
 
«Острів на краю всього» Кірани Мілвуд Гарграв
 
 
Аміган живе на острові Куліон, де деякі мешканці, серед яких і матір Амі, хворіють на проказу. Здорові островитяни змушені покинути свої домівки. Але Амі так легко не здається. Чи вдасться їй повернутися на рідний острів? Оригінальний, гострий і насичений роман. 
 
12+
 
 
«Книга пилу, запис перший: Прекрасна дикунка» Філіпа Пулмана
 
Перший том нової трилогії Філіпа Пулмана повертає читачів у світ «Темної матерії», розповідаючи про події, що відбулися на 10 років раніше, аніж історія у «Північному сяйві».
 
«Речі, які можуть робити яскраві дівчата» Саллі Ніколлс
 
Історія трьох різних жінок з Іст-Енду, яких об’єднує спільно боротьба – за свободу і право голосу.  
 
«Твоя ненависть» Енджі Томас
 
16-річна Старр Картер балансує між двома світами: бідним кварталом, де вона живе, і улюбленою заміською школою, яку відвідує. Але цей баланс руйнується, коли Старр стає свідком стрільби працівника поліції у її неозброєного друга.
 
«Супутник» Ніка Лейка
 
Лев народився у космосі, живе все життя на космічній станції «Місяць 2». Тепер, у 15-річному віці, він вперше ступить на Землю. Що чекає на нього та його друзів у цій пригоді – розповідає фантастичний роман для підлітків.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage