Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Найбільше у світі видавництво освітньої літератури віддало перевагу електронним книжкам
Компанія «Pearson», яка є найбільшим у світі видавництвом освітньої літератури, вирішила відмовитися від традиційної моделі видання підручників, натомість приділяти більше уваги випуску цифрових аналогів. Паперові примірники навчальної літератури видавництво все ще буде готувати, але спонукатиме учнів і студентів «орендувати» їх, а не купувати.
 
 
Компанія «Pearson», як і багато видавців у вищих навчальних закладах, давно анонсувала про свій намір перейти від друкованих підручників до електронних форматів. І врешті нещодавно видавництво оголосило про запуск нової стратегії. Відтепер, замість друку нових підручників у паперовому форматі та їхнього оновлення кожні кілька років, видавець зосередить свою енергію на цифрових навчальних матеріалах. Ці електронні книжки будуть постійно доповнювати інформацією про нові наукові розробки, технологічні досягнення та останні педагогічні тенденції.
 
«Замість того, щоб адаптувати цифровий продукт із друкованого підручника, процес відбуватиметься навпаки, – сказав Джон Фаллон, CEO "Pearson", і додав: – Друкована версія була дорогим і трудомістким процесом. Тепер компанія зможе "розірвати цей цикл"».
 
Він зауважив, що сьогодні більше половини студентів використовують принаймні одну електронну книгу для свого навчання, це сигналізує про ріст уваги до цифрових матеріалів. Зараз із 1500 назв американських видань 500 є у цифровому варіанті, і за словами Фаллона, компанія планує перевести в електронний формат решту якомога швидше.
 
Друковані версії все ще будуть доступні, однак студенти не муситимуть купувати їх за відносно високими цінами, а зможуть орендувати. «Ми хочемо, щоб студенти мали найкращий і найсучасніший контент за найкращою ціною», – сказав Фаллон. Сучасний стан показує, що учні охочіше купують вживані книжки в старших студентів, аніж нові. Тож «Pearson» планує знизити ціни, щоби менше студентів купували книжки з рук і обирали або електронні видання, або орендували паперові. Наразі понад 700 університетів уклали угоду з видавництвом про співпрацю, яка зазначає Фаллон.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage