Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Наталя Ясіновська: «Жодна з пригод Лізки Мармизко не вигадана»
Під час третього дня Книжкового Арсеналу відбулася зустріч для дітей «Весело з Джуді Муді та Лізкою Мармизко» за мотивами книжок Меґан МакДоналд та Наталі Ясіновської. Про бешкетниць Джуді та Лізку розповідали перекладачка, письменниця Наталя Ясіновська та ілюстраторка Софія Ясіновська. Модерувала презентацію письменниця Наталка Малетич. 
 
Маленькі учасники зустрічі мали нагоду розгадати кросворди за серією книг про Джуді Муді та поділитися знаннями з історій про неї: що найбільше засмучує Джуді; ким вона мріє стати, коли підросте; що мала бешкетниця принесла на заняття з антропології? Дітлахи виявилися справжніми знавцями витівок Джуді Муді. Та були в захваті від того, що зовсім скоро у «Видавництві Старого Лева» вийде нова книжка Меґан МакДоналд про те, як Джуді стала таки лікаркою та навіть провела операцію. Перекладачка та письменниця Наталя Ясіновська розповіла, що Меґан планує продовжити серію про малу бешкетницю, але от тільки вік Джуді залишиться незмінним – може через свою непосидючість, а може через задум авторки Муді залишиться у третьому класі.
 
 
Також Наталка поділилась історією про те, як почала перекладати книги про Джуді та хто став прототипом її власної історії про Лізку Мармизко. «Спочатку мені трапилася книжка про Джуді і я захотіла її перекласти українською, – розповіла Наталка. – Зупинитися на одному перекладі було складно і ось, на сьогодні у «Видавництві Старого Лева» виходить п’ята частина з серії. А Лізка – це вже мій власний герой. І саме у пригодах про Мармизко дуже мало вигадки – її пригоди це історії з мого життя та життя моєї донечки Марічки. Наприклад, історія про хом'яка-втікача, яку прочитала сьогодні Наталка Малетич, взята з мого дитинства. У мене також був хом'як, що зник одного дня, а потім виявилося, що він переховувався увесь час за шафою». 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage