Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Наталка Малетич: «Ми завжди уявляємо життя після смерті, а мені хотілося уявити життя до життя»
У суботу, 17 лютого, у київській Книгарні «Є» на Хрещатику відбулася зустріч із дитячою письменницею Наталкою Малетич, авторкою теплої та ніжної історії для дітей «Іль. Казка про народження», що нещодавно побачила світ у «Видавництві Старого Лева». Про таємниці життя до життя, про те, як з’явилася історія про хлопчика Іля та про те, чи є у нього прототипи, Наталку розпитувала письменниця Дзвінка Матіяш.
 
Дзвінка Матіяш: Мене давно цікавило питання, що було до того, як я потрапила у мамин живіт, що було у тій пустці? І от Наталка цією книжкою дає свою відповідь на це питання. Наталю, як прийшла до тебе вість про Небесний сад й Іля? Як народилась ідея книги?
 
Наталка Малетич: Я чекала на другу дитину, Тарасика, і одного лютневого дня розмірковувала над тим, що відчуває дитина до народження. Звичайно, я могла лише фантазувати. Цей текст з’явився, як з’являється поезія – на одному подиху і за декілька днів. Ми завжди уявляємо життя після смерті, а мені хотілося уявити життя до життя.
 
 
Дзвінка Матіяш: У цій книзі усі наче хочуть на Землю, у мамин животик, до людського тіла, а Іль не хоче, бо усі принади Небесного саду його надихають і не відпускають. Життя на Землі його лякає й не приваблює. Коли Іль почав розуміти своє призначення на землі?
 
Наталка Малетич: Після зустрічі з ангеликом Паулем Іль розуміє, що хотів би робити на землі – лікувати дітей, щоб вони не покидали своїх батьків зарано. Ангелик Пауль навчив Іля безумовної любові. Я зачіпаю тему смерті, про яку у нас чи соромляться, чи бояться розмовляти. Смерть – це весь час якась фобія. Для тих, хто працює із молодшими дітьми, це гарний текст, щоб показати, як не бути егоїстом та як говорити про смерть.
 
 
Дзвінка Матіяш: Ця книга піднімає дуже важливі теми: народження, смерті, покликання та сенсу цього всього…  У дитинстві дуже довго шукала відповіді на питання про сенс, і дратувалася, що батьки не можуть на них відповісти. Мені здавалося нечесним, що батьки не пояснили мені сенс буття. Але це дуже складне питання, і не всім батькам воно під силу. Тому дуже добре, що є такі книжки, які допомагають розібратися, для чого усе це, і що життя людини має цінність. Цей текст потребує продовження. Хочеться, щоб ці мешканці Небесного саду зустрілися після народження.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage