Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Надія Мориквас – про таємниці дівочого щоденника

У Львові в рамках християнського молодіжного фестивалю «Вітер На-Дії» відбулася перша презентація роману Надії Мориквас «Корнелія», що вийшов у «Видавництві Старого Лева».

Надія Мориквас разом з письменницею Оксаною Думанською розповіли про події на Галичині 30-50-их років, на тлі яких розвиваються події роману, а також про фатальний поворот в житті молодих галичан після 1939 року. Головна героїня Корнелія є яскравою представницею свого часу: колишня пластунка, її брат і сестра поповнили лави ОУН... Але перш за все Корнелія - красива молода дівчина, що пише вірші, мріє вдало скласти іспити до вищої школи і закохана у набагато старшого за себе відомого поета-молодомузівця Петра Карманського.

 

«Моя книжка про те, як би склалася доля Корнелії, якщо б їй вдалося вирватися з кігтів нквдистів, - каже авторка роману. - Я спілкувалася з пані Любомирою, товаришкою молодшої сестри Корнелії, і вона досі не впевнена, чи понівечене тіло, котре вони знайшли у 1941-му на подвір`ї НКВД, належало сестрі. Корнелю впізнали лише по блакитній сукні, в якій її напередодні забрали у воронок».

Дизайн книжки склали елементи особистого щоденника-пам`ятника Корнелії. Також у книзі можна побачити фото дівчини, що виходить з Дрогобицької української гімназії ім. Івана Франка, де століття тому навчалася Корнелія та інші герої роману. 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage