Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

На стінах львівських будинків з`являться вірші поетів Розстріляного Відродження
На честь митців Розстріляного Відродження стіни будинків Львова розпишуть віршами українських авторів, які творили у першій половині ХХ століття та загинули внаслідок репресій. Зокрема будівлі прикрасять поезії Богдана-Ігоря Антонича, Миколи Вороного, Михайла Драй-Хмари, Олега Ольжича, Василя Чумака та інших. 
 
 
У 2017 році стіни львівських будівель поповнили 16 віршів, серед яких є поезії представників Розстріляного Відродження. Так, у місті вже можна натрапити на вірші Євгена Маланюка, Павла Филиповича, Леоніда Мосендза, Богдана-Ігоря Антонича. 
 
Незабаром цей перелік доповнять твори інших поетів: на вул. Листопадового Чину  буде розміщено вірш Миколи Вороного, на пр. Свободи  та пр. Чорновола ‒ Богдана-Ігоря Антонича, на вул. Поповича, 15 ‒ Михайла Драй-Хмари. Вірші Олега Ольжича з'являться на вул. Коновальця та Шолом-Алейхема, а на вул. Зерновій ‒ поезія Майка Йогансена. Вул. Б. Хмельницького прикрасить вірш Василя Чумака, вул. Дорошенка ‒ Олекси Стефановича.
 
Організатором проекту є ГО «Граніт», яка погоджує місця для розписів, шукає художників-волонтерів, котрі допоможуть перенести вірші на стіни, та закуповує потрібні матеріали. «Проект має на меті як вшанування українських поетів, так і ревіталізацію занедбаних стін», ‒ зазначають активісти.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage