Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

На що чекати школам у 2016 році?
 
Верховна Рада України ухвалила нові зміни до законодавства в освітній галузі. Тож у 2016 році на школи чекає чимало змін, серед яких зменшення фінансування, перекомплектування та скорочення.
 
Відповідно до змін, школи, у яких навчається менш ніж 25 учнів, більше не отримуватимуть коштів із держбюджету. Зокрема зміна фінансування чекатиме на маленькі сільські навчальні заклади, але не стосується початкових шкіл. 
 
Також влада займеться питанням комплектації навчальних закладів. Учні малокомплектних шкіл будуть переведені до сусідніх навчальних закладів, а самі школи об’єднуватимуть та закриватимуть.  Вже протягом зими обласні адміністрації  повинні надати плани комплектації та об’єднання шкіл, і до  1 вересня 2016 року оптимізація навчальних закладів має бути завершена. Влада зазначає, що кількість закритих шкіл сягатиме 5%.
 
Зміни чекають і на школи-інтернати. Відтепер діти-сироти та  діти, позбавлені батьківської опіки, навчатимуться у звичайних школах, а інтернати втратять функції освітніх центрів та залишаться у якості  місця для проживання.
 
Окрім того, у 2016 році батькам слід чекати додаткових витрат. Тепер витрати, які не пов`язані безпосередньо з навчанням, можуть лягти на плечі батьків. Наприклад, якщо раніше держава покривала частину витрат на харчування у дитячих садках, то незабаром будуть змушені виплачувати ці суми у повному розмірі. Цей пункт не стосується навчальних закладів для дітей з особливими потребами. 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage