Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«На порозі Різдва» зі Старим Левом
14 грудня у Першій львівській Медіатеці відбулось чудове та особливе свято від «Видавництва Старого Лева». Цікаві майстер-класи для маленьких і дорослих, презентації книг, зіркові гості, співи і танці, різдвяний настрій, затишна атмосфера та гарні книжки, - ось таким було свято «На порозі Різдва».
 
Під час свята дітки створювали багато дуже гарних і добрих речей. Разом із лідером гурту «ГИЧ Оркестр», ілюстратором книжки «Маленьке левеня і львівська мишка» Мар’яном Пирожком робили прикраси на ялинку у вигляді ангелика.
 
  
 
 
Неперевершені Романа Романишин та Андрій Лесів (Творча майстерня «Аґрафка») вчили діток робити ялинкові прикраси за мотивами книги «Антоміми»: веселі, сумні, добрі, злі, мокрі, сухі, з вусиками, посмішками, чубчиками, - найрізноманітнішими були дитячі «антоміми».
 
 
 
Разом із  Катею Паньків (Арт-студії «Жовті ножиці») малята виготовляли різдвяні листівки для воїнів АТО: ялинки із відбитків долонь зовні, та «обійми» й добрі слова від дітей всередині.
 
  
 
Майстриня Оленка Городоцька навчила дітей робити різдвяних баранчиків, які майже нагадують головного героя книги Роба Скоттона «Баранчик Рассел та Різдвяне Диво».
 
 
Поки дітки займалися творчістю, Старий Лев підготував і чимало цікавих та пізнавальних заходів для дорослих. Спершу Соломія Савка навчила охочих виготовляти святкові коробочки, в які можна запакувати усе від солодощів до великих м’яких іграшок.
 
 
Матусі, бабусі та тітки разом з Танею Пилипець із захопленням робили найрізноманітніші прикраси для себе та близьких. Вироби у вигляді квіточки можна використати і як брош, і для прикраси обручу, і навіть для оздоблення торбинки.
 
      
 
Марта Федорова навчила створювали справжні народні ляльки «Крупенички» - обереги для дому, які, за словами майстрині, не лише мали дарувати хороший врожай, але й заряджати усіх жителів дому позитивною енергією та берегли від усього злого.
 
   
 
Протягом усіх майстер класів дітлахи мали змогу бігати, стрибати, танцювати та веселитися під разом із аніматорами та Старим Левом.
 
 
Також протягом свята діткам і дорослим презентували кілька різдвяно-новорічних новинок. Друзі «Видавництва Старого Лева» та «Львівської хвилі» презентували «Казки під подушку» та «Нові казки під подушку», розповіли про свої казки та різдвяні традиції. Виявляється, написати різдвяну казку ведучого радіо «Львівська хвиля» Андрія Антонюка підштовхнув син, натхненням для співака Павла Табакова та учасника вокальної формації «Піккардійська терція» Андрія Капраля теж стали дітки, а от співачка Наталка Карпа написала казку про білочку, яку побачила колись у парку. Врешті, усі казки зірок – про добро, віру в чудо та любов до близьких людей.
 
  
 
Ще одну книгу про різдвяні дива, допомогу рідним і близьким, безкорисливість, турботу та любов -  «Крамниця тітоньки Мальви» - презентував Сашко Дерманський, який спеціально на запрошення Старого Лева приїхав із Києва.
 
 
 
А от Творча майстерня «Аґрафка» представила публіці дуже серйозну і важливу книгу, яка незабаром з’явиться у «Видавництві Старого Лева». Адже книга «Війна, що змінила Рондо» присвячена дуже складному питанню «Як говорити з дітьми про війну?». Автори не лише зачитали слухачам історію, але й розповіли про художнє втілення та специфіку книги.
 


«Ми навмисно не робили наших персонажів людьми, а досить крихкими істотами, щоб показати: коли приходить війна, ми усі стаємо безпомічними, нас легко зламати», - розповідає Романа. «Війна – теж окремий персонаж, - зауважив Андрій. - Адже ворог щоразу інший, а війна – це зло, не залежно від того, що стоїть за цим поняттям».
 
 
Завершилось свято «На порозі Різдва» поетичною ноткою – читаннями віршів разом з Мар’яною Савкою, Іриною Старовойт, Катериною Міхаліциною та Володимиром Бєгловим. Гарна поезія, поетичні гадання та розмови про найрізноманітніше…
 
   
 
Протягом заходу Старий Лев також зібрав майже сто книг для не окупованої Луганщини та символічні подарунки від дітей для воїнів АТО.
 
 
Дякуємо усім відвідувачам, учасникам та помічникам за гарний настрій та позитивні емоції. Особлива подяка Першій львівській Медіатеці.
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage