Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

На Форум видавців приїде Паоло Джордано
Фото - Mybosswas
 
Чудові новини! На 23-й Форум видавців у Львові, який цьогоріч триватиме з 15 до 18 вересня, завітає італійський письменник Паоло Джордано. Нагадаємо, що навесні книга автора «Самотність простих чисел» вийшла українською у «Видавництві Старого Лева». З італійської твір переклав Андрій Маслюх, художнє оформлення – Назар Гайдучик.
 
«Ця книги... може сказати нам про неоднозначність світу, - розповідає Паоло Джордано про книгу «Самотність простих чисел» в інтервдля Вook Вrowse. - У той час, як математика доводить щось або спростовує, література лежить між реальним і нереальним та часто лише наближено передає істину. Я думаю, що в цьому наближенні і криється захоплення книгою...». 
 
«Взагалі перекладач так чи інак переживає кожну книжку, над якою працює, - розповідає про досвід роботи з книгою Паоло Джордано перекладач Андрій Маслюх. - Часом буває, що персонажі чи певні епізоди навіть сняться. Але відчуття, що герої «Самотності простих чисел», цілком живі, з плоті і крові, стоять он там за рогом, де можна їх зграбастати і розпитати, чому ось тут вони повелися саме так, було в мене за всі мої 17 років у перекладі чи не вперше. Десь таке ж враження вони справили і на Катю Міхаліцину, яка цей текст редагувала. Паоло Джордано пише у манері, яка італійській літературі взагалі-то не дуже властива. Зрештою, може собі дозволити: він же все-таки насамперед фізик, а не літератор. Принаймні, був таким у 2008-му, коли у січні видав оцей свій перший роман, а вже в липні несподівано для всіх став лауреатом премії «Strega», і то у віці 26-ти років (за п’ятдесят з гаком років існування цієї найпрестижнішої в Італії літературної премії такого ще не бувало). Очевидно, тема самотності – нехай навіть це самотність таких дивних і геть непересічних індивідів, якими є герої роману, – таки зачепила в італійських читачів якісь глибинні струни і вивільнила певні страхи. Бо і для Італії, і для цілого світу самотність окремої людини в людському морі поступово стає річчю цілком буденною, хоч мало хто готовий говорити про це так відверто, як Джордано.
 
І ось Паоло Джордано приїде до Львова на Форум видавців, і в нас буде нагода поспілкуватися з ним особисто. Спеціальних досліджень я не проводив, але не пригадую, щоб до України за останні 10-15 (а може й більше) років приїжджав аж настільки відомий італійський письменник – адже його книги перекладено багатьма мовами і видано вже в сорока країнах. Тож не проґавте, бо потім неодмінно пошкодуєте».
 
А ще Старий Лев приготував для вас сюрприз :) Вже до Форуму видавців у ВСЛ вийде ще одна книга письменника – «Чорне і сріблясте» - у перекладі Андрія Маслюха.
 
Паоло Джордано - італійський письменник, за основним фахом – фізик-теоретик. Народився 19 грудня 1982 р. в Турині. Навчався в Туринському університеті, де працює і зараз; у 2010 р. захистив докторську дисертацію з фізики елементарних частинок. У січні 2008 р. у видавництві «Мондадорі» вийшов його перший роман «Самотність простих чисел» (La solitudine dei numeri primi), а вже у липні Джордано у віці 26-ти років став наймолодшим в історії лауреатом найпрестижнішої італійської літературної премії «Strega». Тільки в Італії у 2008 р. було продано більше мільйона примірників книги. Роман перекладено понад тридцятьма мовами, він став європейським бестселером. Згодом Джордано видав ще два романи: «Людське тіло» (Il corpo umano; 2012) та «Чорне і сріблясте» (Il neroe l’argento; 2014).
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage