Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

На Болонському книжковому ярмарку представили переможців конкурсу «Nami Concours 2019»
Одна з наймасштабніших книжкових подій року у розпалі – Болонський книжковий ярмарок дитячої книги. Ця подія об’єднала тисячі видавців, ілюстраторів та авторів зі свого світу. Сьомий раз поспіль участь у ярмарку бере і «Видавництво Старого Лева». І поки команда видавництва безупинну проводить зустрічі з іноземними учасниками, на Болонському книжковому ярмарку відбуваються цікаві заходи.
 
Так, в «Illustrator’s cafe» пройшло представлення міжнародного конкурсу ілюстрації «Nami Concours 2019» та його переможців, серед яких Романа Романишин й Андрій Лесів (творча майстерня «Аґрафка»). Романа та Андрій здобули перемогу одразу у двох номінаціях: за українське видання роману «Прощавай, зброє» Ернеста Гемінґвея у номінації Green Island Award та за збірку поезій Олени Гусейнової «Супергерої» – у Purple Island Award.
 
Участь у представленні брали:
- Президент журі нагороди Roger Mello;
- Члени журі Piet Grobler, Yukiko Hiromatsu, Klaas Verplancke, Junko Yokota;
- Директор «Concours» Fred Minn;
- Переможець Гран-прі нагороди Andre Latria.     
 
Цей конкурс має на меті допомогти митцям представити свої роботи на міжнародній сцені та надихнути ілюстраторів зі всього світу створювати високоякісні мистецькі шедеври загалом і дитячі книжки-картинки зокрема. Так, цьогоріч участь у конкурсі взяли 1844 роботи з 98 країн.
 
На представленні володар Гран-прі, португалець Andre Letria розповідав про те, як він створив свою книжку «War» та який шлях пройшов у пошуках візуальної мови. А також члени журі говорили про кожного з переможців та те, чому саме їхні книжки заслуговують звання найкращих.
 
 
Так, член журі нагороди Klaas Verplancke з Бельгії зазначив про художнє оформлення книжки «Прощавай, зброє», над яким працювали Романа та Андрій: «Для мене та усіх членів журі ця книжка є винятковою… Зазвичай романи не ілюструють, але цей проілюстрований у дуже розумний спосіб. Малюнки змушують тебе затримувати очі на сторінці. На одному розпороті ми бачимо позитив і негатив, Інь і Янь. Також це свого роду енциклопедія інтелектуальних, концептуальних ідей. Образи тут побудовані на принципі опозиції: два об’єкти йдуть один проти одного, але водночас вони розповідають історію, що робить цю роботу і цю книжку такою сильною».
 
 
Неймовірно приємно, що після церемонії Klaas Verplancke підійшов особисто до Романи та Андрія, щоб не лише офіційно, а й приватно поділитися думками, наскільки ці ілюстрації вразили його, і зізнатися, що саме їхні роботи були його фаворитами.
 
«Для мене ця книжка – найкраща у конкурсі. Ілюстрації зачепили мене з першого погляду, і що довше я дивився на них, то більше розумів наскільки сильні, потужні і глибокі вони, як багато шарів і сенсів криються за ними. Бувають книжки, в яких є сильні ілюстрації: іноді їх більше, іноді – менше.  Але коли кожна з ілюстрацій, а їх у книжці близько 25-ти, однаково сильна і зроблена на найвищому рівні – це щось неймовірне. Після конкурсу я зрозумів, що просто мушу мати цю книжку у своїй бібліотеці. На щастя, одна з моїх студенток змогла привезти мені її з України», – розповів Klaas.
 
 
Окремо він відзначив і «Видавництво Старого Лева», сказавши в розмові керівниці відділу PR&Marketing Оксані Зьобро: «Це щастя бути видавцем цієї книжки. І велика перемога для вас. До речі, шукаючи як дістати цю книжку собі, я передивився й інші ваші видання. Тамушу сказати, це дуже і дуже високий рівень. Радію за вас і Україну, в якої є такі видавці».
 
 
За кілька днів у Сеулі розпочнеться виставка робіт переможців у «Seoul Forest Galleria Forest». А на початку травня відбудеться офіційне нагородження переможців премії, на якому будуть присутні Романа та Андрій.
 
Творча майстерня «Аґрафка» не лише бере участь у виставці, нагородженні та подіях, присвячених «Nami Concour 2019», а й у презентаціях та івентах, приурочених книжкам «Голосно, тихо, пошепки» і «Я так бачу», які вийшли у корейському видавництві. Митці проведуть численні майстер-класи для ілюстраторів та дітей і зустрічі з читачами.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage