Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

На балансі: 10 розважально-наукових книжок для дітей
Чому пізнавальні книжки такі популярні? Я маю на увазі, популярні серед батьків, які їх купують для своїх дітей? Чому ми віддаємо перевагу «розвитку» над «розвагами», коли мова йде про дозвілля дитини, зокрема про читання? Думаю, що насправді ми бажаємо нашим дітям добра, бажаємо їм успіху, якого їм буде легше дістатися у дорослому житті, якщо вони просто зараз вже вивчать інтеграли і таблицю Менделєєва.
 
Татьяна Гордиенко, WoMo
 
Але якщо вже ця ідея про ранню підготовку до гучного успіху не полишає вас, то вам доведеться піти із власними амбіціями щодо дітей на компроміс. Адже якщо ви подаруєте дитині чергову «анонімну» дитячу енциклопедію «про все», то ефект ви отримаєте протилежний. Наука повинна бути цікавою. Книжки у цій підбірці — це гарний баланс пізнавального та розважального.
 
Сонячна система. Пізнавальна книжка-гра
П`єр-Франсуа Моріо, Жеремі Клейс, «Артбукс»
 
В космосі загубитися дуже легко. Адже наша Сонячна система — всього лише маленька цяточка на тлі галактики, а наша галактика — одна з невідомо скількох мільярдів інших галактик. А Всесвіт ще й розширюється! Таким чином, навички навігації у космосі — найважливіші навички для людини майбутнього. У книжці 18 лабіринтів та уся найважливіша та найцікавіша інформація про Сонячну систему для юних колоністів Місяця, Марса, Плутона (який ще невідомо — планета чи так — космічне тіло).
 
Нік Морган, «Видавництво Старого Лева»
 
 
Ця гарна книжка ще тільки готується до друку, але варто тримати її в полі зору. Програмування — царина знань, яка і зараз дуже популярна, а в майбутньому без неї буде як зараз без курсу фінансової грамотності: життя без таких навичок можливе, але нераціонально використовується. «JavaScript для дітей» — це робота з рядками, масивами та циклами, інструментами DOM та jQuery та елементом canvas для малювання графіки. Не питайте мене, що це означає, діти розберуться.
 
Кольоровий квест. Архітектура
Джон Вудкок, «Ранок»
 
Нове — добре забуте старе. Думаю, що це справедливо і щодо архітектури: ваші малі зможуть будувати неймовірні палаци майбутнього, якщо попрацюють над класичними будівлями минулого. Для цього підійде квест, в якому головне — уважність та відчуття кольору. А розмальовки — це ще й антистрес.
 
Як створити всесвіт з 92 хімічних елементів
Едріан Дінгл, «КМ-Букс»
 
Як казали фантасти брати Стругацькі «Важко бути богом». Але якщо знаєш заздалегідь, з чого саме створити Всесвіт, то з завданням можна впоратись раніше, ніж за шість днів, і вийти на людський п`ятиденний робочий тиждень. Книжка ця дуже змістовна, в ній подано за допомогою графічних зображень не тільки фактичний матеріал, але й цікавинки у дусі «Чи знаєте ви, що…» У книжці є навіть пояснення про те, що таке телевізор з точки зору хімії, і як виготовити електромагніт вдома. Дотепні рецепти, адже у богів повинно бути й почуття гумору.
 
Яйце безмовне
Діанна Гуттс-Астон, «Навчальна книга — Богдан»
 
Не варто забувати, що природа, яка нас оточує — це те первісне джерело натхнення, яке й живило протягом тисячоліть людську цікавість. Видавництво «Навчальна книга — Богдан» випустило цілу серію неймовірно гарних книжок успішного творчого дуету: Діанни Гуттс Астон та Сильвії Лонґ. Ці книжки нагадують нам ретельно виконані малюнки натуралістів минулих століть, а історії про природу — ліричні та інформативні. У цій книжці діти дізнаються все про таємниці безмовного пташиного яйця.
 
Історія винаходів
Анна Клейборн, «КМ-Букс»
 
Власне, кожен значний винахід — великий крок уперед у розвитку людської цивілізації. Вогонь, колесо, письмо, важіль, реактивний двигун, інтернет. І так далі. А «Нутелла»? З цієї книжки діти зможуть дізнатися про історію великих і малих винаходів, які зробили наше життя легше, цікавіше, смачніше.
 
Творча майстерня «Аґрафка», «Видавництво Старого Лева»
 
 
Неможна читати лежачи. Це все, що ваші діти знають про зір? Книжка-картинка творчої майстерні «Аґрафка» (яка, до речі, стала переможцем премії Bologna Ragazzi Award 2018) розповість про те, що ми можемо бачити очима, і про те, що від нас заховане, що пробуджує в нас цікавість до Всесвіту і до самих себе. Всі найцікавіші факти про найважливіший орган чуття — очі, у розкішному графічному проекті.
 
Історія географічних відкриттів та досліджень
Анна Клейборн, «КМ-Букс»
 
На мапі світу не залишилось «білих плям». Але це тільки завдяки сміливості, завзяттю та цікавості невеликої кількості непересічних людей. Ваша дитина може повірити у власну непересічність, якщо матиме достатньо інформації, аби уявити себе на місці Колумба, Лівінгстона чи Амундсена.
 
Насіння сонливе
Діанна Гуттс-Астон, «Навчальна книга — Богдан»
 
Про цю серію я вже писала, це своєрідні альбоми, у яких дуже натуралістично намальовані численні об`єкти живої природи. В даному випадку — насіння та рослини, знайомі нам або рідкісні, які з них виростають. Наші міські діти з насінь бачать лише соняшникові зернятка, лущені й у пакетику. Час познайомити їх ближче з цими природними дивами, у яких міститься саме життя планети.
 
Енциклопедія. Історія життя від великого вибуху до тебе
Стефані Леду, «Артбукс»
 
У наш час ми не піддаємо сумніву думку про те, що праця зробила з мавпи людину, але у вирі зобов`язань та завдань ми вже схильні сформулювати більш сучасну теорію: забагато праці робить з творчої радісної людини вчену мавпу-невротика. У будь-якому разі теорія еволюції — неодмінна частина знань про життя на нашій планеті та про життя взагалі. І це чудовий екскурс в історію живих істот у яскравих малюнках.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage