Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

19 травня Кабінет міністрів України призначив двох заступників міністра освіти Оксена Лісового. Одним з них став Михайло Винницький, автор книги «Український Майдан, російська війна», який займатиметься питаннями вищої освіти.


Михайло Винницький понад 20 років викладає на кафедрі соціології у Києво-Могилянській академії, а з 1 січня 2023р. став у ній віцепрезидентом з науково-навчальних студій. Також він є викладачем Львівської бізнес школи Українського Католицького Університету. Михайло Винницький роками бере активну участь у реформі освіти, раніше він був призначений керівником Секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти в Україні. 
Михайло Винницький з 2014 до 2020 року був радником трьох міністрів освіти і науки України, відповідав за супровід упровадження в Україні визнаного в ЄС ступеня доктора філософії (на заміну радянського ступеня кандидата наук), брав участь в удосконаленні підзаконних актів, які стосувалися академічної мобільності, визнання в Україні іноземних дипломів, активізації студентського самоврядування. 

 

Під час Революції Гідності Михайло Винницький був постійним коментатором англомовних ЗМІ, здійснював аналіз поточних подій у своєму блозі «Думки з Києва». Ця книжка вперше побачила світ 2019-го року англійською мовою під заголовком «Ukraine’s Maidan, Russia’s War. A Chronicle and Analysis of the Revolution of Dignity» і стала внеском Михайла Винницького у відстоювання позицій України в її довголітній інформаційній війні. 2021 року ця книга вийшла друком українською у «Видавництві Старого Лева» під назвою «Український Майдан, російська війна. Хроніка та аналіз Революції Гідності». Ця історична праця, у які детально та послідовно висвітлено події в Україні 2013–2018 рр., поєднує в собі точку зору науковця і спостерігача-учасника, який брав активну участь у протестах.

Вітаємо Михайла Винницького зі здобуттям цієї надважливої посади та бажаємо успіхів у подальшій роботі!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage