Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Мюнхгаузен. Правда про неправду»: кожна брехня – це правда навиворіт
Що, якби книга не лише описувала героїв, а й візуалізувала їх нам? Або якби читач ловив погляди і жести дійових осіб романів, бачив міста, де відбуваються карколомні події? Це додало би це нових емоцій нашому читанню, зробило би зрозумілішими вчинки героїв. Саме тому Старий Лев спільно з Goethe-Institut Ukraine підготував до Форуму Видавців унікальну книгу – графічний роман «Мюнхгаузен. Правда про неправду». А 15 вересня о 11:00 у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва (пл. Ринок, 9) читачі матимуть змогу дізнатися «як оживають комікси» та разом з художницею Наталкою Гайдою створити власний.
 
Сучасний роман, створений відомим німецьким автором коміксів Феліксом Гьорманном (більш відомим як Flix), описує і в пряому сенсі змальовує історію незвичайного чоловіка Еріха Бюргера. Українською книгу переклала Тетяна Супрун.
 
Тільки уявіть: 1939 рік, Гітлер здійснив напад на Польщу, а у цей час біля стін Букінгемського палацу вартові затримують підозрілого німецького громадянина. Після жорстких допитів британської розвідки, його – Еріха Бюргера – звинувачують у шпіонажі. Проте дещо не дає спокою спецслужбовцям... Літній чоловік розповідає божевільні історії: ніби-то йому 25-ть, він щойно повернувся з Місяця і негайно повинен зустрітися з... кайзером Вільгельмом ІІ! У палац негайно викликають найвідомішого мозкоправа ХХ ст. – Зигмунда Фройда. Старий і немічний вже Фройд, що дивом врятувався від нацистського режиму, зав’язує довірливу розмову з таємничим незнайомцем, у ході якої виявляється, що Еріх Бюргер насправді є нащадком тих самих фон Мюнхгаузенів. Психоаналітика геть не дивують фантастичні розповіді Бюргера про його військові та амурні досягнення, адже кожна брехня – це правда навиворіт.
 
 
Під час цих діалогів лікаря й пацієнта ми дізнаємося чимало неймовірних й по-справжньому мюнхгаузенівських пригод. А ще почуємо багато цікавих думок від винахідника психоаналізу на кшталт: «Насолоду від теперішнього не можна відчути, якщо не розумієш його. А зрозуміти його можна, лише пізнавши минуле»,  «Атеїст ти, чи ні, видно лише на останній стометрівці», «Лише тому, що ніхто цього не зробив, ще не означає, що це неможливо».
 
Flix (Фелікс Гьорманн) – відомий німецький автор коміксів, сценарист, мультиплікатор. Живе і працює у Берліні. Його комікси з’являлися, зокрема, у «Франкфуртер Альґемайнер Цайтунґ», а роботи неодноразово відзначені та перекладені багатьма мовами. Над «Мюнхгаузеном» Флікс уперше працював як сценарист.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage