Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нещодавно полички книжкових магазинів поповнила книга «Ми з України. Історії про людей, якими захоплюється світ». Новинка, що вийшла друком у «Видавництві Старого Лева», є перевиданням в оновленому дизайні книги журналістки Уляни Скицької «#Наші на карті світу». На її сторінках зібрано майже 80 історій про непересічних людей, чиє життя було пов'язане з Україною: хтось тут народився і виріс, чиїсь батьки були українцями та певний час мешкали на її території. Але усі вони змінювали історію й дивували світ своєю творчістю та відкриттями.

Серед героїв книжки є добре знані Соломія Крушельницька, Енді Воргол, Софія Яблонська, Казимир Малевич, Ігор Сікорський, Марія Примаченко. А є й ті, хто стане для читачів справжнім відкриттям: оскароносний мультиплікатор студії «Дісней» Володимир Титла; талановитий генетик, який розвинув теорію Дарвіна, Теодозій Добжанський; вчений-математик, чиї розробки лягли в основу першого у світі комп’ютера, Михайло Кравчук; донька львівського банкіра, яка винайшла принцип роботи Wi-Fi, Геді Ламар; легендарний воротар NHL Террі Савчук; харків’янин, який розшифрував писемність майя, Юрій Кнорозов.

«Після Революції Гідності відбувся сплеск цікавості до власної історії. Я тоді працювала на телебаченні і щодня бачила, як сприймаються мої історії про українців, проігнорованих  радянською владою, і тих, кого цільово намагались стерти з нашої пам'яті. Війна роздмухала цю цікавість з небаченою силою. Зараз щоб розквітнути, ми підживлюємо власне коріння, – розповідає про проєкт авторка Уляна Скицька. – Дослідження історії та культури – це проведення чіткої лінію між нами і ними. Дослідження історії – як один з різновидів боротьби у цій війні. Дослідження історії – як один з численних приводів, щоб розізлити себе до нових дій. Бо історія нам дуже чітко показує, за що ми боремось і якого майбутнього ми точно не бажаємо. Країни, з якої один з героїв цієї книжки був готовий навіть переплисти Чорне море на звичайному човні».

Біографії героїв книги часто нагадують сценарії пригодницьких або мотиваційних фільмів. Текстова частина розповіді також доповнена низкою фото героїв з сімейних архівів та відкритих джерел, які вміло упорядкувала Уляна Скицька.

Книга доступна у продажу в паперовому та електронному форматах.

Уляна Скицька – українська журналістка. Народилася 16 серпня 1988 року. Закінчила факультет іноземних мов Львівського університету ім. Івана Франка. Працювала в рекламній аґенції помічницею головного редактора. З 2014 року є авторкою пізнавальних програм на Телеканалі новин «24».


Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage