Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Must read вересня: 12 затишних книг, які найкраще читати восени
Осінь – ідеальна пора для читання. Коли надворі стає все холодніше, то все чого хочеться – заварити ароматного чаю, закутатися в улюблений плед у клітинку та почитати хорошу книгу. Ці 12 книг якнайкраще пасують осінньому читанню, адже вирізняються напрочуд теплою та затишною атмосферою.
 
Яна Грицай, Yakaboo
 
Мік Вікінг «Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи»
 
Мік Вікінг – засновник Дослідницького інституту щастя у Копенгагені. Отож, про щастя він знає практично все і краще за інших може пояснити, у чому секрет життєрадісності данців. Вся справа у хюґе – магічному слові, що давно вже стало світовим трендом. Хюґе – це і пити какао з зефірками, і запалювати свічки, і зустрічатися з друзями, і влаштовувати пікніки, і милуватися зорями… Як пише сам Вікінг, справа не так у словах та речах, як в атмосфері та емоціях.
 
Якби цю невелику книгу (а прочитати її можна за оди осінній вечір) потрібно було би описати одним словом – то це була би «атмосферність». Прекрасні ілюстрації та фотографії, зручна верстка та легке наповнення – ви не помітите, як перегорнете останню сторінку, але точно помітите, що стали трохи щасливішими.
 
Гел Елрод «Чудовий ранок. Як не проспати життя»
 
Для школярів та студентів осінь – початок нового навчального року. Втім, навіть, коли вам не потрібно ходити на уроки та лекції, непогано присвятити цю пору року здобуттю корисного навику. Книга Гела Елрода – чудова нагода навчитися не лише рано прокидатися, а й починати кожен день натхненно та усвідомлено.
 
Автор слушно нагадує, що перша година після пробудження – головна; саме вона визначає, як пройде ваш день. Читачі «Чудового ранку» стверджують, що ця книга здатна змінити все життя на краще.
 
 
Елізабет Ґілберт «Велика магія»
 
У книзі «Велика магія» авторка бестселеру «Їсти, молитися, кохати» поділилася своїми поглядами на творчість. Безумовно, роздуми Елізабет Ґілберт здатні надихнути не тільки письменників, художників та музикантів, а й представників менш творчих професій.
 
«Зрозуміло тільки одне: всередині вас, безперечно, ховається щось дивовижне. І я впевнена у тому, що кажу, бо вірю в те, що ми всі – ходячі скрині із захованими скарбами.» – пише Ґілберт і закликає вирушити на пошуки отих внутрішніх дивовиж і віднайти Велику магію.
 
Шанувальники письменниці матимуть згоду дізнатися чимало цікавого про неї саму. Адже у цій книзі авторка ділиться численними життєвими історіями та розповідає про те, чим для неї є література.
 
 
Ґретхен Рубін «Проект Щастя»
 
Ця книга – проект американської письменниці, блогера та юриста Ґретхен Рубін, яка одного разу задумалася, чого насправді хоче від життя і щиро відповіла сама собі, що понад усе мріє бути щасливою. Рік свого життя вона присвятила пошукам щастя – вивчала, що думали і писали про нього інші і врешті склала власний план, встановила правила, що мають робити кожен день кращим, і почала працювати над самовдосконаленням.
 
Досвід Ґретхен Рубін – це гігантська порція мотивації для всіх, хто прагне почати нове життя з понеділка. З такою книгою-помічником це точно вдасться!
 
мКатерина Бабкіна «Заговорено на любов»
 
«Вірші, що мають бути в кожній жіночій сумочці.» – найкраща анотація дуже щирої, емоційної та ніжної збірки сучасної української письменниці та поетеси. Поезія Бабкіної передусім про почуття. Кожен вірш – це окремий всесвіт, інша історія, над якою хочеться міркувати і після прочитання.
 
Зручний формат дозволить носити книгу з собою та додавати поезії у буденність за будь-якої нагоди.
 
Марк Лівін «Рікі та дороги»
 
Новий роман українського письменника Марка Лівіна про хлопчика Матвія з синдромом Асперґера, що втікає до лісу, аби заховатися від покарання за вчинену вдома шкоду та порозумітися з власним «я». Автору вдалося описати світ очима особливого підлітка, що шукає себе та переживає не тільки через свою інакшість, а й через напружену ситуацію у сім’ї.
 
Автор зізнається, що текст у багато-чому автобіографічний. Роман «Рікі та дороги» письменник присвятив матері.
 
Анна Гавальда «Просто разом»
 
Герої цієї книги – звичайні парижани, що живуть разом, спілкуються, закохуються, шукають та знаходять себе. Прибиральниця, яка боїться бути художницею, хоч прекрасно малює; геніальний шеф-кухар; спадкоємець багатої сім’ї – у кожного своя причина бути самотнім та нещасним і своя причина бути щасливим також. «Просто разом» – це епізоди з їхнього життя, які творять деколи кумедну, деколи сумну, деколи дуже красиву, але завжди максимально справжню історію.
 
До речі, у 2007 році книгу Анни Гавальди було екранізовано. Головні ролі у фільмі зіграли Одрі Тоту, Ґійом Кане та Лоран Стоккер.
 
Ніл Гейман «Зоряний пил»
 
Казка для дорослих від відомого англійського письменника-фантаста, що зачарує кожного. Головний герой книги – Трістран – пообіцяв дівчині, в яку закохався до нестями, принести зірку. Трістран відправляється на пошуки зірки, яка нещодавно впала з неба, і як же дивується, коли ця зірка виявляється живою.
 
У книги також є вдала екранізація, над сценарієм якої працював сам Ніл Гейман. Хоч фільм і зберіг атмосферу роману, втім шанувальники знаходять чимало відмінностей між обома версіями «Зоряного пилу».
 
Фанні Брітт «Джейн, лисиця і я»
 
Це книга, в якій візуальна складова є не менш важливою за текстову. Намалювала «Джейн, лисиця і я» талановита художниця Ізабель Арсено. Основою книги стала п’єса канадського драматурга Фанні Брітт. Видання високо оцінили – чого тільки варта похвала від газети The New York Times, що назвало його однією з найкращих дитячих книг у світі в 2013 році.
 
«Джейн, лисиця і я» – графічний роман про дівчинку Елен, що намагається сховатися від знущань однокласників за допомогою читання. Елен захоплює «Джейн Ейр» Шарлотти Бронте. Втім, постійно ховатися у книжках – не вихід і Елен знаходить кращий спосіб, аби постояти за себе.
 
Кент Гаруф «Наші душі вночі»
 
«Наші душі вночі» – остання книга американського письменника-романіста Кента Гаруфа, що була видана вже після смерті автора. Це надзвичайно прониклива історія про старість, самотність та любов, що, врешті, і змінює все. Головні герої – вже немолоді Едді та Луї. Одного разу вона навідується до нього в гості і пропонує розмовляти та проводити ночі разом.
 
Невдовзі екранізацію цього зворушливого і ніжного роману Кента Гаруфа покаже Netflix. На головні ролі у стрічці було обрано Джейн Фонду та Роберта Редфорда.
 
 
Аньєс Мартен-Люган «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву»
 
Бестселер французької авторки, який не залишає байдужих. Аньєс Мартен-Люган пише про жінку, що втратила все – після загибелі чоловіка та дитини вона має вчитися жити заново. У чому сенс життя? Для чого тепер прокидатися щоранку? І чи взагалі можливо полюбити знову? – на такі ключові питання і шукає відповіді головна героїня роману.
 
Права на екранізацію книги вже придбані, отож невдовзі популярний роман може стати не менш популярним фільмом.
 
Ліна Костенко «Триста поезій»
 
Кожен рядок з поезій Ліни Костенко давно став цитатою. Осінь – чудова нагода для того, аби перечитати вірші живого класика української літератури. До того ж, тексти Ліни Костенко настільки образні, що щоразу відкривають себе по-новому.
 
«Триста поезій» – це збірка, що складається з найбільш знакових поезій Ліни Костенко, найповніше вибране авторки за часів Незалежності України.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage