Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Віднедавна будівлю дитсадка «Леосад» та офісу «Видавництва Старого Лева» прикрашає яскравий мурал, який намалював художник Микита Віска за ілюстраціями Оксани Драчковської. Ініціативу реалізовано в рамках міжнародного проєкту «Book=Life», українським партнером якого є «Видавництво Старого Лева». 

Основна мета проєкту «Book=Life», як і муралу — це популяризація читання серед дітей та дорослих. Ідея малюнку, який пркрашає споруду належить ілюстраторці Оксані Драчовській. Мурал зображує багато яскравих квітів та дітей, що читають. 

«Я дуже люблю історії і це власне те що мене привело у світ дитячої літератури, — розповідає авторка малюнків Оксана Драчковська.Кожна історія як зернинка починає зароджуватися непомітно і потім розростається у гарну квітку і саме для дітей всі історії дуже особливі, бо щоб написати хорошу історію треба на якийсь час стати також дитиною. Ідея до цього муралу в мене виникла  коли я відвідувала Болонський  дитячий книжковий фестиваль і мені здавалося що дивлячись всі ці книжки і читаючи різні історії, я неначе ходила з квітки на квітку і була маленькою дівчинкою».

Окрім яскравих ілюстрацій, на муралі можна побачити ще цитату з поетичного тексту головної редакторки та співзасновниці «Видавництва Старого Лева», письменниці Мар’яни Савки:

«Країн багато на великій карті,

Та серед них — вона, твоя єдина» 

Над стінописом протягом трьох тижнів працював графіті митець Микита Віска, який працює також у сфері монументального розпису та викладає в художній школі.

Проєкт реалізовано за підтримки Європейського Союзу та програми Creative Europe.

Партнери проєкту: Lublin is YOUth, Lublin - Miasto Kultury, Brama Grodzka (Grodzka Gate), Dom Słów, Beetlebook, Видавництво Старого Лева, Stadt Münster, Büro Internationales - Stadt Münster, Burg Hülshoff - Center for Literature, Stadtbücherei Münster.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage