Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Мільйон для фонду «Таблеточки» за допомогою української дитячої книги

Один мільйон гривень для благодійного фонду «Таблеточки», який опікується онкохворими дітьми, за допомогою своєї книжки «Шапочка і кит» збирається в 2016 році зібрати українська письменниця Катерина Бабкіна. Книга вийшла у «Видавництві Старого Лева».

«Шапочка і кит» - дуже доросла книга для дітей. Одного весняного дня маленький хлопчик зустрічає кита і вони стають приятелями, переживаючи неймовірні пригоди, - на цьому закінчується дитяча історія і починається недитяча, бо хлопчикові 8, але він ще ніколи не був у школі, останній рік він прожив у лікарні, бо хворіє на лейкоз, йому не можна спілкуватися з однолітками, собаками та іншими потенційно небезпечними об'єктами, його мама і тато розлучені і мама будує взаємини із новим бойфрендом, що не сильно подобається бабусі, з якою вони живуть, а тато... а тато також має про це свою думку. Іншими словами, життя маленького хлопчика Шапочки надто звичайне і надто подібне на справжнє життя, тобто на життя, про яке не пишуть в дитячих книжках зазвичай.

Світ Шапочки, його уявлення про дружбу, смерть, чудеса, вдячність, кохання, майбутнє і все інше, зумовлені його дуже відмінним від інших дітей досвідом. Його розуміння світу може виявитися чеснішим і глибшим, аніж у багатьох дорослих. Такі книги є хорошим початком і приводом до розмови з дітьми (і дорослими) про інакших, людей, котрі живуть серед нас і разом, але мають інші можливості, відмінні від наших, мають свої небезпеки, хвороби і потреби, але так само мають бути любленими і щасливими.

П`ять гривень з вартості кожного примірника буде перераховано фонду «Таблеточки». Окрім цього, «Видавництво Старого Лева», фонд та Катерина Бабкіна запустили онлайн-челендж #shapochka_i_milion_na_tabletochki, а також розроблять інтерактивний додаток для телефонів і планшетів за мотивами книги, організують продаж оригіналів малюнків і колажів Юлії Піліпчатіної, яка ілюструвала книжку, та багато іншого.

Перша презентація книжки за участі Катерини Бабкіної та Юлії Піліпчатіної відбудеться 24 грудня о 19.00 в «Aroma Espresso Bar»  (вул. Ділова, 5 (станція метро «Олімпійський стадіон»).

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage