Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марина Рибалко: «Марічка і Червоний Король» - українське фентезі про дружбу, чудернацькі світи і кохання»
На Дитячому Форумі відбулася презентація фентезі «Марічка і Червоний Король» за участі головного редактора «Видавництва Старого Лева» Мар'яни Савки, письменниці Марини Рибалко та Наталки Малетич - письменниці, керівника напрямку «Дитяча література» у ВСЛ. Говорили про специфіку українського фентезі для дітей, про те, чим займаються письменники коли не пишуть книжки та про те, як складуться стосунки головних героїв трилогії «Марічка і Червоний Король».
 
«Книжка «Марічка і Червоний Король» почалася з мрій, - розповідала Марина Рибалко. -  Коли я була маленькою, то уявляла себе такою, як Марічка – рудою допитливою дівчинкою. А коли мені виповнилося двадцять, я згадала про свої дитячі мрії і почала писати книжку про маленьку дівчинку, що потрапляє у неймовірний фантазійний світ... Марічка й не підозрює, що зі світу фантазії буде непросто вибратися, і що на неї чекає небезпека. Зате у дівчинки є хоробрі друзі, які готові пройти чимало випробувань, щоб допомогти Марічці. Наприклад, одного хлопчика у книзі перетворили на кота».
 
У ВСЛ вийшли дві частини трилогії «Марічка і Червоний Король», на черзі - третя книга, яку письменниця вже написала. Головна героїня росте з кожною новою історією, що ріднить книгу з  «Хроніками Нарнії» чи «Гаррі Поттером». За сюжетом твору, фантастичним світом заволодів Таємничий імператор і ніхто не знає, хто він, але поліція полює на тих, хто не хоче підкоритися його владі. Марічці доведеться розгадати загадку Імператора і побороти його владу. 
 
 
«Найперше, що мені говорять читачі про книжку, – що вона цікава, -  продовжувала Марина. - Ця історія - про дружбу і випробування, про кохання і про важливі рішення у нашому житті. Коли пишу, то ніколи наперед не знаю, як герої виплутаються з нової пастки. Найбільшою проблемою, мабуть, було визволити їх з острівної в'язниці... Не буду приховувати, що у мене є улюблені персонажі. Я не поділяю їх на позитивних і негативних, мене приваблюють харизматичні герої, такі, як Червоний Король».
 
Чи має письменник  час на щось, окрім книг? У Марини Рибалко безліч інших захоплень, насамперед - літальні апарати. «Я працюю на Київському авіабудівному заводі, тобто писання не займає більшість мого часу. І якщо говорити про реалістичні книжки - у мене мрія написати твір про авіаконструктора Антонова, чиїм ім’ям був названий наш завод», - каже Марина. Зрештою, чудернацьких машин не бракує й у трилогії. А ще там є втілення природних стихій – усі вони у книзі королі і королеви. 
 
«Ця книжка дійсно про дружбу та про любов. Саме тому вона називається «Марічка і Червоний король», - привідкрила завісу таємничості Мар'яна Савка. - Чи вдасться Королю підкорити Марійчине серце – ось про що я думаю, коли читаю цей твір».
 
«Це буде непросто, - зауважила Марина Рибалко. - Адже перепоною коханню стоїть страшна Чорна Королева... Але поки не вийшла третя частина, будемо зберігати інтригу».
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage