Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Мар’яна Савка і Катерина Міхаліцина позмагалися в поетичному двобої
У четверний день Книжкового Арсеналу відбувся поетичний двобій між письменницями Мар`яною Савкою та Катериною Міхаліциною. Авторки книг віршів для малечі «Родинна абетка» і «Дмухавка та інші пухнасті вірші» вправлялись у різних усних й письмових творчих завданнях, організованих для них Галиною Ткачук. Письменниці придумували метафори до своїх книг, пояснювали походження назв збірок, доповнювали римами вірші одна одної та характеризували улюблених героїв. До кумедних та серйозних завдань також активно долучались глядачі заходу.
 
 
Зустріч розпочалася з розминки, у ході якої поетки пояснювали походження назв їхніх збірок. «У мене зазвичай спочатку з’являється назва, потім пишу тексти», – розповіла Мар’яна Савка. «У мене ж інакше: назва приходить наприкінці, і у ситуації з цією книжкою мені допомагали троє чарівних помічників – мої діти. Якось ми гуляли з дочкою Яринкою, і вона запитала, що це рослинка, показуючи на кульбабку. І я кажу: це кульбабка, вона розцвітає красивою жовтою квіткою. А донька не погоджується: коли кульбабка розцвітає – вона не стає жовтою, не може ось це пухнасте коло називатися кульбабкою – воно потребує власної назви. І донька запропонувала її це Дмухавкою», – пояснила походження назви своєї книжки Катерина Міхаліцина.
 
 
 
Наступним завданням стало складання метафор до власної книжки. «"Дмухавка та інші пухнасті вірші” – це книжка-стручечок, бо коли її відкриють діти, висиплеться одна горошинка, коли відкриють батьки – висиплеться зовсім інша горошинка», – першою взяла слово Катерина Міхаліцина. А Мар’яна Савка відповіла їй: «“Родинна абетка” для мене як усмішка мого сина, коли він ще не прокинувся».
Після цього поетки помінялись своїми книгами і до початку вірша, написаного суперницею, мали вигадати своє поетичне закінчення. Така розвага захопила не лише авторок, а й глядачів.
 
 
 
Переможницю поетичного двобою обрали шляхом голосування глядачів. І завдяки ньому Мар’яна Савка отримала нагороду за найродиннішу книжку, а Катерина Міхаліцина – за найпухнастішу збірку віршів.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage