Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марка Твена звинувачують у расизмі
Індіанське плем’я, що живе поблизу озера Тахо (США) звинуватило Марка Твена в «расистських поглядах» і відмовило місцеву владу називати одну із бухт озера іменем письменника.
 
У творах Марка Твена є такі рядки: «Кажуть, що назва «Тахо» означає «срібне озеро», «кришталева вода», «осінній лист». Дурниці! Це слово означає «суп з коників-стрибунців», який є улюбленою стравою племені «копачів».
 
Ця та інші фрази Твена викликали хвилю обурення у корінного американського населення. Тому Даррел Круз, глава Центру культурної спадщини племені, визнав такі формулювання принизливими.
 
«У Семюеля Клеменса були расистські погляди на корінний народ цієї країни, і він висловив їх у своїй творчості. Таким чином, ми не можемо підтримати пропозицію назвати бухту на озері Тахо в честь Семюеля Клеменса», - зазначає представник індіанців.
 
Звісно, були прихильники творчості Марка Твена, які відкидали судження про расистські погляди письменника. Так, професор англійської мови в університеті штату Міссурі Томас Квірк заявив, що Твен «зміг надалі перебороти свої расистські переконання щодо корінних американців». Проте ці аргументи не вдовольнили представників індіанців.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage