Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марія Морозенко: Іван Сірко вмів працювати над собою
17 жовтня письменниця Марія Морозенко розповіла читачам київської Центральної дитячої бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка про найтаємничішого представника українського козацтва, характерника Івана Сірка та презентувала книжки про його пригоди.
 
Розповідь про книгу «Іван Сірко, Великий Характерник» письменниця супроводжувала коментарями про те, що заховано між рядками. «Я хочу, щоб ви, читаючи книжку, знаходили заховані в ній секрети», - наголосила Марія Морозенко, звертаючись до школярів.
 
- В дитинстві Іван Сірко був самотнім, і завдяки цьому у нього було багато часу на самовдосконалення. Він зрозумів, що може зробити себе сильною та цікавою особистістю. Він вмів працювати над собою, - розповіла письменниця, яка, готуючи дилогію про Івана Сірка, ретельно вивчала його життя.
 
Марія Морозенко говорила зі школярами про те, які якості мусить мати справжній лідер, розповіла про школу характерництва, що існувала в Запорізькій Січі.
 
- Життя Івана Сірка – це велика таємниця. Це була людина з сильним характером, лідер, який встановлював свої правила. Так, на відміну від інших козаків-характерників, які не мали права одружуватися, Іван Сірко мав родину і при цьому став великим воїном.
 
Наприкінці зустрічі до бібліотеки завітав справжній козак. «Бойове мистецтво починається з танцю», - сказав Ігор Кобзар, член Асоціації бойового козацтва, та влаштував школярам справжній майстер-клас з бойового гопака прямо в бібліотеці.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage