Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марія Людкевич: «Кожна книжка – метафора»

У понеділок, 16 лютого відома львівська письменниця, авторка понад 30 книг для дітей та дорослих Марія Людкевич презентувала свій новий твір «Ярко і змій Головастик» у Львівській обласній бібліотеці для дітей (вул. Винниченка, 1). Авторка розповідала, звідки черпала сюжети для історій про Ярка та його вірного товариша Головастика, про свою творчість, про внуків та дитячу літературу.

Виявляється, ідея написати книгу про хлопчика Ярка виникла завдяки читачам. Якось на одній зі своїх презентацій Марія Людкевич розповідала про онучок, і читачі зауважили, що книжки письменниці написані саме для дівчаток. Тож авторка вирішила створити книгу про хлопчика, прототипом якого став її онук Ярко. «Головастик  теж має свого прототипа, - говорить  авторка. – Одного разу під час поїздки у Київ я купила Яркові повітряного змія, ми довго запускали його. А ввечері Ярко навіть узяв його до себе в ліжко. Отак і народилась історія про Ярка та змія Головастика».

  

«Кожна книжка – це метафора, - переконана письменниця. - Ця книга заснована на моєму життєвому  досвіді». Авторка розповіла, що оповідка про подорож Ярка у космос була написана після походу у Музей космонавтики, про козакування героя – після поїздки у Тустань, а на пригоду із дельфінами надихнув похід в дельфінарій.

 

Марія Людкевич зізнається, що почала писати ще у дитинстві, а перший серйозний твір створила у 20 років. «Книга «Ярко та змій Головастик» писалася два роки, ще три роки готувались світлі і добрі ілюстрації Марини Шутурми. І нарешті книга вийшла друком. На початку Ярко був у першому класі, сьогодні – уже в шостому, і це привід для нових історій».

Більше фотографій з презентації тут

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage