Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Видавництво Старого Лева спільно з партнерами реалізовує проєкт «Мандрівна читальня для шелтерів», мета якого – допомогти дорослим та дітям, які пережили негативні події через війну, зменшити рівень стресу та тривоги за допомогою книжок. 

Сотню книг організатори передають у модульні містечка в Хоросно та Стрию, де проживають внутрішньо переміщені особи, які постраждали від війни, а також у Пустомитівську бібліотеку, де своє дозвілля проводять чимало дітей та дорослих з числа ВПО. Окрім книг, установи отримають облаштоване місце для читання – спеціальний пуф, де можна буде зручно вмоститись і поринути у світ книжок. 

 

У перелік відібраних книг потрапили сучасні книги та класика, закордонні автори та українські, книги для дітей різного віку та для дорослих читачів. 

Додамо, що у модульному містечку неподалік Львова у селі Хоросно проживає близько 60 дітей з числа ВПО. У гуртожитку Стрийського ВПУ – близько 100 осіб, серед них 20 дітей різного віку. А в Пустомитівській територіальній громаді зареєстровано близько півсотні внутрішньопереміщених осіб. 

Ініціативу реалізовано в рамках міжнародного проєкту «Book=Life», українським партнером якого є «Видавництво Старого Лева». 

Партнери проєкту: Lublin is YOUth, Lublin - Miasto Kultury, Brama Grodzka (Grodzka Gate), Dom Słów, Beetlebook, Видавництво Старого Лева, Stadt Münster, Büro Internationales - Stadt Münster, Burg Hülshoff - Center for Literature, Stadtbücherei Münster.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage